Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Необитаем нацистки курорт на Хитлер се превръща в луксозен комплекс

Необитаем нацистки курорт на Хитлер се превръща в луксозен комплекс

Необитаем нацистки курорт на Хитлер се превръща в луксозен комплекс - изображение

През 1936г. Хитлер подписва планове за построяването на туристически комплекс, за отдих на германските работници. Бетонната сграда е изградена в курортната местност „Прора“ на германския остро Рюген.

комплекс

Чрез построяването на тази станция Хитлер се стреми да осигури комфорт и отдих на немците, като по-този начин се утвърди предаността към Фюрера. Освен това и да се наложи превъзходството на германската нация над всички други.

комплекс

В първоначалните планове курортът , който се намира на брега на Балтийско море, трябва да приема около 20 хиляди души и да има около 10 000 стаи. За изпълнението на проекта отговарят едни от на най-големите строителни фирми по онова време.

комплекс

За изграждането му са отговорни около 9000 души. Целта е „Прора“ да се превърне е най-големия комплекс на своето време и това се случва.

Когато започва Втората световна война строителството е спряно. През следващите години сградата играе роля на съветска военна база, на казармено общежитие, на военно училище, на галерия, както и на хостел. Но комплекса рядко се поддържа и постепенно започва да се руши. Властите обмислят варианта сградата да бъде срината до основи. И го правят, но се оказва, че тя е толкова здрава, че за месец те успяват да съборят само едно малко крило от нея.

комплекс

Към днешна дата почивната станция е напълно декорирана и модернизирана, макар и не по модела на Хитлер. Това става възможно благодарение на компания за недвижими имоти. Комплексът е реновиран и обособен на отделни по-малки сгради. В сградата има изискан италиански ресторант, спа център, зала със закрити басейни, както и сауни.

комплекс


Над 300 от апартаментите вече са продадени, а в част от имотите вече живеят хора.

комплекс

Ремонтът ще бъде завършен след 5 години, но недвижимите имоти са пуснати в продажба за сумата от 400 и 725 хиляди евро на парче. Все още има свободни апартаменти!

източник: dailymail.co.uk

снимки: townandcountry.ph

по статията работи: Илияна Стоянова

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияАнкети