Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 18 странни стандарти за красота от историята, които биха били напълно отвратителни днес - част 1

18 странни стандарти за красота от историята, които биха били напълно отвратителни днес - част 1

18 странни стандарти за красота от историята, които биха били напълно отвратителни днес - част 1 - изображение

Невъзможно е да отговорим на невероятно нереалистичните и променящи се стандарти за красота на нашия свят. Ето защо всички ние прекарваме прекалено много време в обезкосмяване, боядисване или контуриране. Може да не е изненада да разберем, че това е основно въпрос, който не е вечен, но е много трудно да си представим някои от идеите за красота от миналото като забавни или бляскави.

Стандартите за красота през историята са се изместили в толкова много форми, че някои от най-горещите стилове на миналото са в основата си ужасяващи или най-малкото по-опасни, отколкото си заслужават. Разбира се, гримът е досаден, но поне не бръснем линията на косата си или не боядисваме краката си със сос от печено месо. Вижте този списък с някои от най-странните стандарти за красота в историята.

Ренесансовите жени жадуват за отдръпваща се линия на косата

Ако някога сте гледали ренесансови картини и сте се чудили защо жените изглеждат толкова странно, то не сте сами. Високите извити чела са важен индикатор за красота. Ето защо жените изскубват или бръснат косите си, за да увеличат размера на челото си. По същество, създавайки постепенно намаляваща фина линия.

Боядисаните крака са на мода през Втората световна война

Поради недостига на найлон по време на Втората световна война липсват женски чорапогащи. Въпреки това тонираните крака все още се смятат за красиви, така че се появяват десетки бояджийски продукти, които да наподобяват вида на найлон. Според издание на LIFE Magazine от 1942г. , "Когато те се прилагат правилно, мъжките очи не могат да направят разликата." Въпреки наличните продукти, някои жени просто използват всичко подръчно, за да боядисват краката си (сос от печено месо, например).

Невероятно малките крака са естетическа привлекателност в Китай

Въпреки че притягането на краката е може би една от най-скандалните форми на модификация на тялото, произходът му в Китай е неизвестен, въпреки че знаем, че е преобладаващ сред жените и дъщерите на благородници от тринадесети век. В крайна сметка практиката се разпространява, докато не се превръща в нещо обичайно за всички. Притягането на краката обикновено започва, когато едно момиче е на възраст от пет до седем години. Краката й биват стегнати плътно, докато расте, причинявайки счупвания на костите на нозете й. Тази болезнена и осакатяваща практика се основава на сексуалната и естетическа привлекателност на малките крака.

Оформянето на черепа е стандартна процедура при отглеждането на деца за древните маи

От началото на 1000 г. пр.н.е. древните маи започват да променят черепите на децата си. Детската глава бива привързана към дъска или обвързана с различни инструменти, принуждавайки черепа да приеме неправилна форма. Това се практикува, както при мъжете, така и при жените, и се смята, че не е обвързано със социалното положение, а знак на декоративна красота. Много други групи по целия свят имат подобни практики, включително германските племена като хуните, хавайците, таитяните, инките и племената Чинук и Чоктау в Северна Америка.

Източник: ranker.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияИсторияЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...СпортАлт. медицинаБотаника