Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 9 откачени неща, препоръчвани на бременните в миналото (1 част)

9 откачени неща, препоръчвани на бременните в миналото (1 част)

9 откачени неща, препоръчвани на бременните в миналото (1 част) - изображение

Без значение дали става дума за първа, втора или пета рожба, всеки родител прекарва девет месеца, меслейки за радостта, която скоро ще държи в ръцете си.

Това включва наистина много щастливи мисли за декориране на детска стая, подбиране на име, но и още много други родителски вълнения и тревоги.

Всичко това довежда след себе си някои интересни идеи за това какво една жена трябва да прави, за да се увери, че осигурява най-добро здравена своето бъдеще дете. Не е шок, че днешните медицински постижения карат някои традиционни методи от миналото да изглеждат изключително странни, но фактът, че някой е вярвал и спазвал идеите по-долу е още по невероятен.

Вижте за какво говорим и споделете с нас в коментарите, ако си спомняте нещо по-лудо, което сте били съветвани по време на вашата бременност.

Ето какво са съветвани да правят бременните жени в миналото:

1. Да носят корсет

Преди модерното бельо, всички жени разчитат на носенето на корсети под своето облекло - дори по време на бременност и кърмене. Този дизайн, подобряващ "здравето" едва ли е бил любим на бъдещите майки.

2. Да пушат цигари

Днес имаме дестки предупреждения върху цигарени пакети за неблагоприятните ефекти на никотина върху неродените деца, но в продължение на години, лекарите всъщност ги препоръчват като начин за запазване на ниското тегло на бебето и поддържане регулярното движение на червата на майката.

3. Да поемат хлороформ

Дълго преди епидуралната упойка да бъде опция, майките са по същество нокаутирани с дози от "напълно здравословен" хлороформ или етер.

4. Да наблюдават нещо красиво

Според старите легенди, фокусирането върху нещо привлекателно по време на бременност или по време на раждането ще гарантира красиво бебе. Трудно е да се спори с логиката, когато всяка майка вижда детето си като най-очарователното бебето на земята, но очевидно това няма научна основа.

Източник: littlethings.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлНовиниИсторияСнимкиСпортЛюбопитноАлтернативна медицинаПсихологияКлинични пътекиСоциални грижиНаучни публикацииЛеченияМедицински изследванияЗдравни проблемиПроизводителиНормативни актовеСпециалистиХранене при...ИнтервютаБотаникаЗаведения