Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 9 откачени неща, препоръчвани на бременните в миналото (част 1)

9 откачени неща, препоръчвани на бременните в миналото (част 1)

9 откачени неща, препоръчвани на бременните в миналото (част 1) - изображение

Без значение дали става дума за първа, втора или пета рожба, всеки родител прекарва девет месеца, мислейки за щастието, което скоро ще държи в ръцете си.

Това включва вълненията по декориране на детска стая, подбиране на име, но и още много други родителски радости и тревоги.

Целият процес води след себе си някои интересни идеи за това какво една жена трябва да прави, за да се увери, че осигурява най-доброто за своето бъдещо дете. Не е чудно, че днешните медицински постижения карат някои традиционни методи от миналото да изглеждат изключително странни, но фактът, че някой е вярвал и спазвал съветите по-долу е още по невероятен.

Вижте за какво иде реч и споделете с нас в коментарите, ако си спомняте нещо по-лудо, което ви е препоръчвано по време на вашата бременност.

Ето какво са съветвани да правят бременните жени в миналото:

Да носят корсет

Преди модерното бельо, всички жени разчитат на носенето на корсети под облеклото си - дори по време на бременност и кърмене. Този дизайн, подобряващ "здравето" едва ли е бил любим на бъдещите майки.

Да пушат цигари

Днес имаме дестки предупреждения върху цигарените пакети за неблагоприятните ефекти на никотина върху неродените деца, но в продължение на години лекарите всъщност ги препоръчват като начин за запазване на ниското тегло на бебето и поддържане регулярното движение на червата на майката.

Да поемат хлороформ

Дълго преди епидуралната упойка да бъде опция, майките са по същество нокаутирани с дози от "напълно здравословен" хлороформ или етер.

 Да наблюдават нещо красиво

Според старите легенди, фокусирането върху нещо привлекателно по време на бременност или по време на раждането ще гарантира, че бебето ще бъде красиво. Трудно е да се спори с логиката, когато всяка майка вижда детето си като най-очарователното бебе на земята, но очевидно това няма научна основа.

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: littlethings.com

Снимки: пак там

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияЛюбопитноИсторияЗдравни съветиНовиниСпортКлинични пътекиАлтернативна медицинаНаучни публикацииСоциални грижиЛеченияМедицински изследванияЗдравни проблемиФизиологияПроизводителиСпециалистиНормативни актовеИнтервютаХранене при...Ботаника