Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 11 мистерии, които науката все още не може да обясни – част 1

11 мистерии, които науката все още не може да обясни – част 1

11 мистерии, които науката все още не може да обясни – част 1 - изображение

Живеем във време, в което технологиите се развиват много бързо и всичко е на един клик разстояние. Но светът все още си остава пълен с тайнствени феномени и мистерии, които учените все още не могат да разгадаят. Те си изграждат хипотези, но голяма част от тях не разкриват на какво се дължи даден феномен.
Представяме ви 12 мистерии, които науката все още не може да обясни.

Танцуващата чума

чума

Юли 1518 г. Страсбург. През един горещ летен ден жена започва да танцува на улицата и не може да спре с дни. Тя не може да контролира тялото си. Още 100 души започват да правят същото. Тази мистерия отнема живота на 400 души, които умират от изтощение или сърдечен удар.

чума

Това явление няма задоволително научно обяснение до днес. Нито една от теориите не обяснява невероятната издръжливост, необходима да се танцува няколко дни, без да се спира.

Андрю Карлсин – пътешественикът във времето

Андрю Карлсин

През 2003 г. ФБР арестува мъж, обвинен в измама на борсата. Задържаният има само $ 800, а успява да спечели 350 милиона долара, след като извършва 126 рискови сделки за период от две седмици.
По време на разпита 44 - годишният Андрю споделя, че пътува във времето от 200 години и знанията, които натрупва през вековете му помагат да осъществи тези сделки. Мистериозен човек плаща за освобождаването му 1 милион долара, а Андрю Карлсин изчезва безследно.

Врящата река в Амазония

вряща река в Амазония

Малко момче на име Андрес Рузо от Перу, често чува от дядо си легенда за река в Амазония, която буквално“ ври сякаш огън гори под нея“. Момчето не вярва в нея, но неговата леля споделя, че това е истина. Той мечтае да открие този природен феномен.

вряща река

Дванадесет години по-късно той става геолог и тръгва на пътешествие из джунглата на Южна Америка, твърдо решен да издири този феномен. През 2011г. открива реката и веднага изважда термометър, за да провери нейната температура. Оказва се, че средната температура е около 86 ° C. Чудото е, че реката се намира на 700 километра от най-близкия вулкан, а за наличието на врящи реки, вулканът трябва да бъде в близост до нея.

Подводните руини на „Йонагуни"

подводни руини

Японски водолази откриват край малкия остров подводни руини. Артефактът е направен от огромни скални плочи и датира от преди 8 000 години, което според експерти е много рано за технологията, с която са създадени скалите. Някои изследователи са на мнение, че тези образувания са останкиот изчезналия континент „Му“, а археолози вярват, че са се образували при необясними геологични процеси. Въпреки този факт, учените продължават да спорят за произхода на това явление.

Вижте втората част на статията ТУК

източник: brightside.me

снимки: earth-chronicles.com; ancients-bg.com; infinityexplorers.com ; news.nationalgeographic.com; amazingancient.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитно