Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 5 мистериозни изчезвания, които и до днес не са разгадани – част 1

5 мистериозни изчезвания, които и до днес не са разгадани – част 1

5 мистериозни изчезвания, които и до днес не са разгадани – част 1 - изображение

Историята на човечеството е пълна с мистични истории, които и до днес не можем да разгадаем. Следващите 5 истории се случват преди няколко десетилетия. Много от тях са свързани с мистериозни събития, които са без свидетели. За някои е удобно да се каже, че са мистицизъм, докато други (по-упоритите) продължават да търсят улики в архивите и са решени да разрешат мистериите. 

Изчезването на наблюдателите на светлинен фар 

фар
Светлинният фар на шотландския остров Eilean Mor

Фарът, разположен на шотландския остров Eilean Mor, е известен с тайнствената история за изчезването на трима възрастни мъже. Мистерията се случва през 1900 г., когато главният наблюдател на фара, Джоузеф Мур, се сбогува с колегите си и се отправя към бреговата гара Breasclete. Така първият помощник на наблюдателя Томас Маршал, вторият асистент Джеймс Дюкат и неговият помощник Доналд МакАртър остават сами на острова на 5 декември.

10 дни по-късно станцията Breasclete получава уведомление от екипажа на кораб. Моряците забелязват, че фарът не излъчва светлина и веднага сигнализират. Служителите обаче, смятат, че няма сериозна причина, така че никой не отива на острова, за да провери дали всичко е наред.

Джоузеф Мур пристига на острова на 26 декември след силна буря и не успява да открие никого във фара. Вратите и прозорците са заключени, дъждобраните на служителите са вътре, лампите са пуснати, но часовниците не се движат, а масата за вечеря е обърната. Мъжете не са открити в нито една от стаите, но Мур е бил убеден, че подчинените му не са напуснали работното си място, защото това е в разрез с правилата, а мъжете според него са опитни и отговорни хора. По време на разследването, всеки сантиметър от малкия остров е проверен, но не са открити следи от Томас, Джеймс или Доналд.

светлинният фар

В този случай има много необичайни теории: зли духове, извънземни и дори гигантски птици, които идват и отмъкват мъжете.

Разследването обаче се придържа към по-правдоподобна версия. По всяка вероятност, придвиждайки предстояща буря, мъжете отиват до скалите, за да оправят оборудването, но внезапно са отнесени от големи вълни, които са били често срещано явление в този район.

"Светата троица" от Спрингфийлд

безследно изчезнали момичета

 В Спрингфийлд на 7 юни 1992 г. 19-годишните приятелки Сюзан и Стейси се забавляват на парти. Около 2 часа сутринта момичетата отиват в къщата на Сюзан, където ги чака тяхната майка Шерил. От този момент нататък никой не е виждал жените. 

Първият, който забелязва, че момичетата са изчезнали, е техният приятел Джанел Кърби, който посещава къщата с гаджето си. Те са били приятели и са имали планове да прекарат деня в аквапарка, но Сюзан и Стейси не отговаряли на телефоните си.
Според Джанел вратата не е била заключена, но лампата на верандата е била счупена. В къщата е нямало никого, освен кучето, което живее със Сюзан и нейната майка. Отначало Джанел и приятелката му си мислят, че не е нещо сериозно. Те дори минават през верандата, унищожавайки важни доказателства.

Госпожа Маккол, която не може да се свърже с дъщеря си Стейси от известно време, започва да се притеснява. Тя отива в дома на Сюзан, където намира портфейла и дрехите на Стейси. Госпожа Маккол прослушва телефонния секретар, в който има странно съобщение, но в паниката тя го изтрива. 

В полицията е подаден сигнал 16 часа след изчезването. Не са открити никакви следи от борба в къщата. Разследването стига до задънена улица до 2007 г., когато престъпникът Робърт Крейг Кокс е арестуван. Той твърди, че знае къде са трите жени. Разследващите установяват, че през 1992 г. Кокс живее в същия град като момичетата и вероятно има важна информация за тяхното изчезване. Той обаче казва, че ще разкаже всичко, което знае за смъртта на майка си - случай, който все още не е решен.

Кордина Лин Сендърс и дъщеря й

На 21 ноември 1987 г. собственикът на магазин в Summerville, Южна Каролина установява, че неговата служител, Кордина Лин, не се явява на работа. Човекът решава да я потърси на личния й адрес.По пътя към къщата на Кордина открива нейната кола, но тя е празна и паркирана близо до фермата, където работи нейният съпруг. След това той се обажда в полицията и докладва за изчезналата жена.

Кордина и дъщеря й

Полицията установява, че последният път, когато Кордина е била видяна, е когато шофира по магистралата в 11 часа сутринта. В близост до колата не са открити следи от борба и разследването не дава никакви резултати.

На 4 октомври 1988 г. изчезва 11-годишната дъщеря на Кордина от първия й брак – Анет.

Последният човек, който вижда момичето е вторият й баща. Около 7 часа сутринта тя чака училищния автобус до фермата, където майка й изчезва. Когато шофьорът пристига, за да вземе Анет, момичето не е там. Нейният втори баща не знае, че е изчезнала, докато не осъзнава, че не се е върнала от училище. Когато стига до автобусната спирка, намира съобщение, в което пише: "Татко, мама се е върнала. Прегърни от мен братята ми". Полицията установява, че съобщението наистина е написано от Анет. Това парче хартия все още е единственото доказателство в този случай. Местните жители смятат, че Кордина е била отвлечена от чужденци и се е върнала, за да вземе дъщеря си с нея, докато други смятат, че Анет е отвлечена от духа на убитата й майка.

Съвременните потребители правят по-прагматични хипотези. Според един от тях, съпругът на жената е замесен в изчезването на Кордина и Анет, но разследващите нямат доказателства за тази теория. Според друга хипотеза Кордина е избягала с любовника си и след няколко месеца се е върнала за дъщеря си.

Вижте втора част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитно