Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 3 криминални загадки: можете ли да ги решите?

3 криминални загадки: можете ли да ги решите?

3 криминални загадки: можете ли да ги решите? - изображение

Мислите ли, че сте добри в пъзелите и загадките? Вълнуват ли ви мистериите зад криминалните престъпления? Чоплят ли любопитството ви? Искали ли ви се понякога да сте главният герой в детективски сериал?

Ако сте отговорили с "да" на горните въпроси, то ние ще ви дадем 3 от най-озадачаващите и трудни загадки, събрани специално за вас. Намерете убиеца преди той или тя да намери вас! Прочетете внимателно всяка от загадките и споделете резултатите си с нас (пуснете си музиката от Шерлок за фон). Успех!

Загадка 1: Две хапчета

Сериен убиец отвлича жертвите си и ги кара да избират от 2 хапчета. Едното от тях е фатално отровно, а другото безвредно. Което и хапче да избере жертвата, серийният убиец взема другото. Жертвата избира едното, поглъща го с вода и умира. Това се случва всеки път. Как серийният убиец винаги получава безвредното хапче?

Загадка 2: Убийство на изоставен остров

5 души са тръгнали заедно към събитие по парапланеризъм. Плануват да се върнат след един час. Но се губят по пътя си и по някакъв начин се озовават на изоставен остров, където човешки крак не е стъпвал до момента. Колата им се разпада и осъзнават, че вероятно ще останат заклещени на острова за няколко дни. Те решават да се разделят в търсенето на помощ и храна. Няколко часа по-късно всички се връщат на първоначалното място, с изключение на Боб. Хенри решава да разследва случая и събира алибитата на останалите.

Хенри казва: "Аз останах на същото място. Набрах портокали за храна." Нелсън казва: "Бях близо до реката. Ловях риба." Джон казва: "Бях в гората. Събирах дърва за огъня." И накрая, Мартин казва: "Бях в задънена улица и се обадих на баща си за помощ". Кой от четиримата лъже?

Загадка 3: Кой уби малкия Бен?

Семейство от 3-ма души живее в имение. Един неделен следобед съпругът и съпругата оставят своя син Бен у дома и излизат на обяд. Когато се връщат вечерта, с ужас откриват, че той лежи мъртъв по средата на дневната. Единствените хора в къщата по това време са прислужницата, детегледачката и готвачът. Полицията ги разпитва.

Прислужницата казва, че е почиствала банята. Детегледачката казва, че е гладила униформата на Бен за училище. Готвачът, че е изпуснал сурови яйца на пода и ги е почиствал с метлата. Кой лъже? Кой е убиецът на малкия Бен?

Отговори

Отговор на загадка 1: И двете хапчета са безобидни. Истинската отрова е във водата, която жертвата изпива.

Отговор на загадка 2: Мартин и Нелсън. Нелсън не би могъл да лови риба, защото няма въдица със себе си. Те пътуват към събитие по парапланеризъм, а не към риболовно такова. Нелсън лъже, че е звънял на баща си, тъй като няма мрежа на изоставения остров, за може да се обади.

Отговор на загадка 3: Готвачът е виновен. Суровите яйца са течни и трябва да се почистват с парцал, а не с метла. Той вероятно е сварил яйцата, за да ги занесе на Бен. А по време на убийството, изпуска яйцата по погрешка. Той успява да излъже, че яйцата са сурови, но не и да скрие, че е използвал метлата.

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: tapoos.com

Снимка: пак там

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съвети