Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Съвети от пътуващи блогъри: Как да пътувате често и евтино - част 1

Съвети от пътуващи блогъри: Как да пътувате често и евтино - част 1

Съвети от пътуващи блогъри: Как да пътувате често и евтино - част 1 - изображение

Опитните пътници са убедени, че не е нужно да имате много пари, за да пътувате често. Единственото, от което наистина се нуждаете, е желанието да откривате нови светове и да се научите как да търсите изгодни оферти.

Представяме ви съвети от пътуващите блогъри, които ще ви разкрият как да обиколите света без да харчите много пари.

Пътувайте без туристическа агенция

пътешественици

Пътуването без туристически агенция е много по-интересно и по-евтино. Да, трябва да помните, че цялата отговорност за каквито и да било проблеми ще се стовари върху вас. Въпреки това, туристическите агенции често не могат да помогнат в такива ситуации, така че те обвиняват авиокомпаниите, непредвидимите обстоятелства, страната, която посещават и куп други причини.

Когато пътувате самостоятелно, можете да планирате маршрута, който вие искате, да изберете най-евтиния полет, да резервирате най-добрия хотел, който ще ви е удобен на вас.

Блогърът от Беларус, Андрей Мирончук, споделя: "Екскурзия от Минск до Канарските острови с туристическа агенция струва около 1100 евро. Ако планирате свое собствено пътуване в най-лошия случай ще ви струва 500 евро".

Планирайте от по-рано вашите пътувания

пътешественици

Колкото по-рано започнете да планирате пътуването си, толкова по-евтино ще бъде. Това се отнася за самолетни билети, хотели и билети за концерти и фестивали. В европейските държави започват да се продават билети няколко месеца преди датата на заминаване. Доста е възможно да ги закупите 2-3 пъти по-евтино от стандартната цена, ако го направите през първите дни от продажбата.

Спестете пари за транспортиране

Цената за отиване от точка "А" до точка "Б" е едно от най-скъпите неща по време на всяко пътуване. Има много различни сайтове, в които можете да намерите информация за продажби и отстъпки за самолетни или автобусни билети, наемане на място за престой или кола. Такива уеб сайтове обикновено не продават нищо и не предоставят туристически услуги. Те просто предоставят информация за продажбите и отстъпките с връзки към оригиналните уеб сайтове.

Спестете пари за трансфера от летището до хотела

самолет

Можете да стигнете до конкретен град от всяко летище в света за много малко пари, като използвате автобус, а не такси. Препоръчваме ви предварително да проверите уеб сайта на летището и да разберете кои автобуси отиват в центъра на града и къде се намира автобусната спирка.

Ако изберете такси, не го хващайте от самото летище - това ще ви струва много скъпо. В екзотичните страни има риск да ви ограбят. Освен това, не всички таксиметрови шофьори владеят английски език.

Без хотели

без хотели

Блогърът Виталий Климов пътува от западната част на Русия до Африка с велосипед из цяла Европа, като харчи по-малко от 7 евро на ден. Той препоръчва да изберете хостели, ако пътувате сами или с приятели. Те са евтини и ще имате възможност да се срещнете с нови хора. Като прекарате време с тях, можете също да подобрите чуждоезиковите си умения.

Ако пътувате със семейството си, трябва да изберете апартамент. Преди всичко можете да спестите много пари за храна. Разбира се, можете да посетите ресторант няколко пъти по време на пътуването си, защото яденето на местна храна е част от опознаването на различна култура. Но закупуването на храна в супермаркета и самото готвене е много по-евтино.

Вижте втора част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Снимки: pixabay.com; protraveltoronto.com 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияЛюбопитноСпортАлт. медицина