Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 11 странни изобретения, които не подозирате, че съществуват - част 1

11 странни изобретения, които не подозирате, че съществуват - част 1

11 странни  изобретения,  които не подозирате, че съществуват - част 1  - изображение

Всяка година се създават невероятни и полезни устройства, които могат да направят живота ни по-лесен и да ни спестят много време. Представяме ви 11 странни изобретения, които не подозирате, че съществуват.

Предупреждаваме ви, че няма да повярвате на очите си!


Умен колан, който показва какво прави бебето в утробата на майката

умен колан

Представете си колан, който показва на екрана изображения в реално време как вашето неродено бебе се движи,  спи, или извършва някаква друга дейност в утробата ви. Не е възможно! Напротив! Електронното устройство „PreVue“ е с гъвкав екран и позволява да се наблюдава в реално време вашето бъдещо бебе. Не знаем дали ултразвукът е много добър за плода, но трябва да признаем, че идеята е чудесна, макар и малко обезпокоителна.

 

Изобретение "превръща" ръката ви в интерактивен дисплей за смартфони

изобретение


Решавате да си вземете душ или просто да се отпуснете в гореща вана. Вашият смартфон е надалеч. Точно тогава получавате важен мейл. Трябва или да пренебрегнете съобщението, докато не приключите, или преждевременно трябва да изскочите от ваната и дбързо да се  изсушите, за да погледнете кой ви пише.
Изобретението Cicret ("тайна") се стреми да промени това и да ви улесни. То разполага с мини проектор и сензори, а екранът на смартфона се проектира директно върху ръката ви. Тя светкавично се "превръща" в интерактивен дисплей - сменяем, чувствителен на допир, цветен, който ви позволява да четете и изпращате имейли, да получавате упътвания. Може да превъртате и да извършвате други действия директно върху кожата си.


Преса за коса, която изсветлява косата само за 10 секунди

 

преса за коса


Сега е още по-лесно да станете съблазнителна блондинка. Запознайте се с "Pravana Blonde Wand“ - преса за изправяне на коса, която може да изсветли косата ви до седем нива само за 10 секунди. За разлика от боядисването , тази преса значително намалява щетите, причинени от процеса на оцветяване. За жените, които искат да бъдат блондинки за една нощ, без да се боядисват, това е революция.

„Touch-Hear“ речник

умен речник


Учени от Националния университет в Сингапур създават речник за разпознаване на текст "Touch-Hear". Устройството ви позволява да докосвате всяка дума, която виждате в книга, и след това да чуете обяснение или определение за нея. Чужди думи също се превеждат. Големите събития и местоположения също се дефинират и обясняват. Това означава, че концепцията Touch-Hear може потенциално да изучава неща от миналото. Джаджата се състои от две части: малък сензор, прикрепен към подложките на пръстите ви, и високоговорител, прикрепен към ухото ви. Щом докоснете дума, отпечатана в книга със скенера, ще чуете значението й. В същото време устройството изобщо не притеснява други хора: само вие можете да го чуете.

Устройство за облекчаване на стреса

облекчаване на стрес


Устройството за релаксация „Pro – Thync“ има за цел да облекчи стреса и да "насърчи спокойния сън и отмора". Продуктът работи чрез подаване на вълни към мозъка ви чрез електрически импулси. Той прави това с малко устройство, което се прикрепя към задната част на шията и осигурява облекчаване на стреса чрез "нежна стимулация на нервите". Изобретението се придържа към кожата (удобно) със специално създадени подложки. Джаджата има различни режими: "Мотивация", "Дълбок релакс", "Дзен", "Дълбок сън" .

Вижте втората част на статията ТУК >>>

източник: ufunk.net; brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияЛюбопитноНовиниТестовеСоциални грижи