Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 16 трудни предизвикателства, които жените срещат всеки ден, но мъжете няма да разберат - част 1

16 трудни предизвикателства, които жените срещат всеки ден, но мъжете няма да разберат - част 1

16 трудни предизвикателства, които жените срещат всеки ден, но мъжете няма да разберат - част 1 - изображение

Ако трябва да го кажем просто - "да бъдеш жена не е толкова лесно". В патриархалния свят има много предизвикателства, които жените срещат всеки ден, с които мъжете просто не се налага да се справят. Това е така, защото живеем в култура, създадена да отдава предпочитание на един пол пред другия. Кампаниите за равенство между половете са постигнали наистина много в рамките на последните няколко десетилетия, но въпреки това правата на жените все още имат дълъг път за извървяване. Всъщност, дори и в напреднала епоха като днешната светът очаква от нас да следваме нормите и правилата на обществото.

Няма как да не признаем, че някои важни въпроси получават цялото внимание на медиите. Те включват разликата в заплатите, тормозът между половете и представянето му в медиите, дискриминацията в работната сила и неравенството в грижите за децата. Можем да кажем, че сексизмът е много по-сложен, отколкото повечето хора си мислят.

Обсъдихме само малките проблеми, пред които са изправени жените всеки ден. Факт е, че значителна част от сексизма, през който преминаваме, идва от натрапени социални желания, независимо дали това е стремежът да бъдем винаги секси или този да сме в крак с модните тенденции.

Ето защо съставихме списък с ежедневни проблеми, които жените се налага да преживяват. Те ни показват колко трудно е да живеем като жени в мъжки свят. Нека погледнем по-долу.

1. Конкурирането с други жени.

Най-опасната идея за жените по света е, че само отделни жени могат да постигнат нещо. Можем да видим това и в идеята за работната сила. Жените трябва да се конкурират помежду си и в конкуренцията светът очаква от тях да скрият (или разкрият) женските си характеристики, за да постигнат върховна позиция.

2. Пътуването сама не е опция

Жените наистина се замислят, преди да излязат сами, защото всеки път, когато напускат дома си сами, те се впускат в свят, в който има реална заплаха от насилие върху тях (физическо или психическо). Да оставим пътуването настрани; Жените дори трудно могат да отидат на обществено място сами. Разбира се, те могат да пътуват сами, но се налага да мислят за това. На мъжете това чувство е чуждо.

3. Всичко е скъпо

Много проучвания показват, че жените не само страдат от разлика в заплащането, но също така трябва да плащат "розов данък". Името е под въпрос. Процесът обаче е съвсем реален. Женските продукти струват повече от мъжките. През живота си една жена плаща с хиляди повече от мъжа за едни и същи продукти.

4. Една жена репрезентира всички останали

Всяка жена е под натиск да даде по-добри резултати, защото това, което тя прави, представя целия пол. Като политик, Клеър Бут Лус отбелязва: "Ако се проваля, никой няма да каже:" Тя няма нужните качества." Ще кажат: Жените нямат нужните качества."

5. Девалвация на интереси

Жалката истина е, че когато дамите прогресират в нещо, вследствие на това губят статус в очите на обществото. Пример за това е отново работната сила - когато има повече жени в дадена професия, тя незабавно губи своя статус и уважение. Погледнете към компаниите, управлявани от жени.

6. Когато сте в цикъл, правенето на каквото и да е, е предизвикателство

Правенето на каквото и да е по време на цикъл е кошмар за жените. За някои от тях цикълът е направо инвалидиращ. Независимо от това, срамът от тази биологична даденост е толкова голям, че обществото очаква жените да го преодолеят и да продължат да правят всичко нормално, независимо от това, че техните спазми могат да са толкова сериозни, че да препускат до тоалетната на всеки 15 минути.

7. Всичко е в главата на жената

Колкото и да се опитвате да изясните как точно патриархатът уврежда жените, някои хора просто няма да ви слушат. Всъщност, те вероятно ще ви разкрият, че подценяването, което срещате, е само в ума ви. И самият факт, че съществува борба за равенство между половете означава, че сексизмът е свършил. Очевидно това не е така, но докато някой не се сблъска с него от първа ръка, е толкова удобно да го представиш като последица от прекалена чувствителност. В допълнение към факта, че това е вбесяващо, то също служи за поддръжка на този сексистки цикъл.

8. Жените никога не са първостепенни, но винаги второстепенни

В патриархалния свят всеки мисли, че мъжете са основополагащ набор от хора за всичко. Често качеството на произведенията, създадени от мъже (в изкуството да кажем) не се поставят под съмнение. При жените това не е така.

Вижте и останалите 8 предизвикателства, пред които ние жените сме изправени всеки божи ден ТУК >>>

Източник: tapoos.com

Снимка: bing.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноСоциални грижи