Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 10 от най-опасните страни за жените по света

10 от най-опасните страни за жените по света

10 от най-опасните страни за жените по света - изображение

До днешна дата жените в тези страни не се чувстват сигурни. Безопасността им все още е огромен проблем, въпреки че светът се движи напред. Всеки ден те биват изнасилвани, подлагани на домашно насилие и трафик на хора в различни региони на тези опасни държави.

Всеки се нуждае от сигурност, тъй като е основното право на човека. Ако някой трябва да се страхува през цялото време, това просто не е справедливо. Нали?

Тук ще ви изброим някои от най-рисковите държави в света, които не са безопасни за жените! Сигурни сме, че за някои не сте и предполагали.

1. Колумбия

Това несъмнено е най-опасната страна, тъй като има най-висок процент на атаки с киселина срещу жените и повечето от тях дори не получават правосъдие. През 2015 г. са съобщени около 45 000 случая на домашно насилие.

2. Афганистан

Около 87% от женското население в тази страна е необразовано и около 70-80% от жените са принудени да влизат в брак на възраст между 15-19 години. Тази страна има и изключително високо ниво на случаи на домашно насилие, при което смъртността на майката е 400 на 100 000 души.

3. Индия

Индия е една от най-големите страни откъм население. Но все още не е сигурна за жените, поради високите си нива на изнасилвания, трафик на хора, домашно насилие и убийства на деца. Според статистиката има над петдесет милиона случая на аборт на момичета през последните 30 години.

4. Демократична република Конго

Според разследване, Конго има най-жестокото регистрирано насилие, свързано с пола. Около 1150 жени биват изнасилвани всеки ден, което достига до 420 000 на година. Здравето в страната също е понижено, като 57% от бременните жени свидетелстват, че са анемични.

5. Сомалия

Това е страна, в която липсва закон и ред, а сексуалният тормоз се смята за нещо нормално, както и високата смъртност при майките. Детският брак и гениталното осакатяване на жени също са ежедневие.

6. Пакистан

Ранните и принудителни бракове, наказанието чрез убиване с камъни и киселинните атаки са водещите проблеми на жените в тази страна. Повече от 1000 момичета стават жертви всяка година в името на "убийствата на честта", а значителен брой от тях са изправени пред домашно насилие. Това се случва главно в племенните райони, където съотношението на образованите хора е слабо.

7. Кения

Жените в тази страна получават само малка част от доходите, които изкарват, въпреки че това е страната с висок процент на селскостопанско производство. Образователните прогнози за момичетата са скандални, наред с това те са квалифицирани на по-ниско ниво от своите колеги. ХИВ е също често срещан проблем за жената там, тъй като тя няма никаква власт над личния си живот.

8. Бразилия

Изследванията показват, че на всеки петнадесет секунди жена става жертва на сексуално насилие и бива убита на всеки два часа. На жените не е разрешено да вземат репродуктивно решение, тъй като техният наказателен кодекс забранява абортите, освен в случаите на изнасилване, или когато е съществено опасно за жената да ражда бебето. Тези, които нарушават този закон и правят аборт, могат да лежат в затвора за три години.

9. Египет

Тормозът и сексуалните посегателства са толкова често срещани там, че дори туристите могат да се сблъскат с тях. Жените са ощетени, когато става въпрос за правото им да склюват брак, да попечителстват над децата си, да се развеждат и да наследяват.

10. Мексико

През 2011-2012 г. са регистрирани четири хиляди случая на изчезване на жени. А правната структура не ги предпазва от сексуално и домашно насилие.

Да си жена не е лесно, дори и през 2017 г. ...

Източник: tapoos.com

Снимки: Пак там

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСоциални грижиЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиСпортНовиниАлт. медицинаПсихологияТестовеХранене при...ПатологияИсторияФизиологияАнкетиОрганизацииНормативни актовеКлинични пътекиДиетиРецептиЛеченияСпециалистиБотаника