Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 5 зловещи истории от двете световни войни – част 1

5 зловещи истории от двете световни войни – част 1

5 зловещи истории от двете световни войни – част 1 - изображение

Без съмнение войната е нелицеприятно занимание и често предизвиква хората да прекрачат границите на човечността и да извършат неща, които биха засрамили и самия дявол.

Предстои да прочетете някои от най-грозните и ужасяващи истории, случили се по време на двете световни войни.

Програмата Лебенсборн

Нацистки войници

Грозната утопия на Хитлер, свързана с русата коса и сините очи, е добре известна и дискутирана в учебниците по история и други исторически произведения. Неговата лудост се проявява под много различни форми. Разбира се най-значимото и трагично събитие от всички безбожни деяния на нацисткия режим са газовите камери и Холокоста.

Но много малко хора знаят, че в стремежа си да направи т. нар. Арийска раса господстваща в света манията на Хитлер прераства в още по-голяма лудост.

Нацистите отвеждат огромен брой бебета в огромни имения и луксозни вили, където да бъдат отгледани като "истински" арийци. Програмата по нацификация на обществото била наречена от Хитлер"Лебенсборн".

Химлер и дъщеря му

Химлер и дъщеря му

Първоначално  нацистките войници имат заповед да се "смесят" с местните хора в окупираните територии като Полша. Това означавало, че голям брой полякини забременяват с нацистки бебета. Много майки и деца са транспортирани до специално създадени за целта здания, където водят охолен живот.

Този метод се оказва прекалено бавен и "набавянето" на нови арийски бебета отнема прекалено дълго време. Затова нацистите прибягват до отвличането на деца, които приличат на арийци, от техните родители.

Полша твърди, че около 200 000 полски бебета са отвлечени при изпълнението на програмата Лебенсборн.

Убийствата в Нагирев

Убийствата в Нагирев

Не само тираничните режими и армии осъществяват странни и зловещи сценарии и извършват зверства по време на войните. Понякога привидно нормални общности от хора сключват договор с дявола. По време на Първата световна война в малкия унгарски град Нагирев се случват поредица мистериозни убийства, които разтърсват региона.

Убийствата в малкото градче започват след пристигането на една зловеща акушерка. По време на войната някои самотни домакини започват да се възползват от вниманието на съюзническите военнопленници и след това прибягват до помощта на акушерката, за да се избавят от "последствията" от тези мимолетни взаимоотношения. Влиянието на акушерката в малкото унгарско общество става все по-силно и по-силно, а хората от Нагирев започват да решават проблемите помежду си със смъртоносна супа с арсен.

В резултат на това в градчето умират много хора, включително много жени и деца. Някои от войниците, които оцеляват по време на войната, се завръщат вкъщи, само за да бъдат отровени от съпругите си.

Години наред събитията в Нагирев остават незабелязани, тъй като градският свещеник бил братовчед на акушерката и никога не описва смъртните случаи като убийства в смъртните актове на починалите. До разкриването на зловещите интриги в Нагириев 300 души, сред които много възрастни хора и деца, загубват живота си.

Към втора част > > >

източник: warhistoryonline.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияАнкетиСнимкиВидеоАлт. медицинаРецептиТестовеКомпании и организацииНаправления в медицинатаНовиниСпортЛюбопитноОткритияЛичностиГеография