Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 8 малко известни факта за живота на Адолф Хитлер

8 малко известни факта за живота на Адолф Хитлер

8 малко известни факта за живота на Адолф Хитлер - изображение

Адолф Хитлер е една от най-противоречивите личности, които променят хода на историята. Той е мразен от милиони по света, но едновременно с това има свои последователи и до днес. За него е писано и се пише много, но има някои факти за тази спорна фигура, които остават скрити. Разкриваме 8 специално за вас,  въпреки че някои от тях остават хипотези и до днес!

Стефани Исак – несподелената любов на Хитлер

Хитлер и Стефани Исак

Когато посещава училище той се влюбва в Стефани Исак – момиче с еврейски произход. Тя така и не узнава за чувствата му, понеже Хитлер е много срамежлив и никога не и признава любовта си.

Проблеми с храносмилането

проблеми с храносмилането

Бъдещият фюрер има сериозни здравословни проблеми със стомашно-чревния тракт през целия си живот. Той често изпитва силни стомашни болки, газове, хронична диария и дискомфорт след хранене. Хитлер толкова се страхува, че някой ще разбере за тези проблеми, че той опитва 29 вида наркотици, които не му помагат.

Наличие на един тестис – хипотеза или реалност?

Много хора твърдят, че този дефект провокира неговия комплекс за малоценност. Според медицински документи той страда от крипторхизъм – аномалия, която влияе на репродуктивността. Това твърдение противоречи с друга хипотеза, според която той загубва единия си тестис след операция. Интервенцията се налага след раняването му в коремната област по време на Първата световна война.

Хитлер и амбициите му да бъде свещеник

Адолф Хитлер

Когато е на 4 години Хитлер, пада в едно езеро по средата на зимата и свещеник спасява живота му. Тази случка му повлиява много силно и той решава да стане свещеник. Въпреки това, когато пораства, осъзнава, че вместо да служи на Бога, той самият иска да бъде Бог.

Поведението на диктатора спрямо жените

Хитлер и жените

Хитлер не изпитва никакъв проблем да опипва жените по интимните им части, независимо дали те са съгласни или не. И не спира дотам. Твърди се, че той има връзка с племенницата си, Гели Раубал, която му е лична икономка. Много хора смятат, че между тях има повече от приятелска обич, поради факта, че двамата са неразделни. На 23-годишна възраст тя се самоубива според официалната версия. Говори се, че нейната смърт повлиява толкова силно на Хитлер, че след тази трагедия той изцяло променя възгледите и отношенията си с хората и се превръща в жесток диктатор.

Липсата на шофьорски умения

Хитлер

Хитлер никога не се опитва да се научи да шофира. Някои хора споделят, че това се дължи на факта, че той се страхува от евентуален провал пред подчинените си. Хитлер обаче ръководи и организира армията си успешно, благодарение на неговия личен шофьор.

Вегетарианството

Хитлер

Великият диктатор обожава животните и се противопоставя на научните експерименти с тях. В личния си дневник той пише, че е вегетарианец и дори обмисля да въведе вегетарианството като официална идеология след войната. Той споделя тази идея в разговор с Йозеф Гьобелс – министър на пропагандата и просвещението на нацистка Германия.

Диктаторът и цигарите

реклама против тютюнопушенето

Когато е млад Хитлер е активен пушач, но по-късно, когато идва на власт,  той се обявава против този вреден навик. Той инвестира държавни пари, за да проучи връзката между тютюнопушенето и рака на белите дробове. Хитлер дори стартира кампания като забранява да се пуши в обществени сгради, партийни централи и в обществения транспорт.

източник: brightside.me

снимки: spartacus-educational.com; healthfitnessrevolution.com; counterpunch.org; en.wikipedia.org; quora.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияАнкети