Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Топ 11 на най-странните и необичайни градове в света - част 1

Топ 11 на най-странните и необичайни градове в света - част 1

Топ 11 на най-странните и необичайни градове в света - част 1 - изображение

Всеки град на Земята е уникален, но някои места са толкова необичайни, че е трудно да повярваме, че наистина съществуват. Ние открихме кои са най-странните градове на нашата планета. Готови ли сте да тръгнете на едно мислено пътешествие с нас? А, защо не и на реално?

Градът, където не можеш да умреш

град

Град Лонгийър, Свалбард, е едно от най-северните места в света. В града има малко гробище, но то не функционира от 70 години. Причината - от студа, труповете не се разлагат, тъй като вечно замръзналата почва запазва телата на мъртвите. Затова и в местната църква, която се намира на хълма, не се предлага като услуга погребален ритуал. Хората, които умират на архипелага се транспортират до континентална Норвегия и биват погребвани там.

Градът, разположен на две държави

град

Градовете, разположени на територията на две държави едновременно са често срещано явление, но този определено се отличава от тях.

„Büsingen am Hochrhein“ е немски анклав (земя, обкръжена от всички страни с територия на чужда държава) в Швейцария. От икономическа гледна точка той е част от Швейцария, но от административна се води в Германия. Това е единственият германски град с швейцарски франк като основна валута. Има два пощенски кода: швейцарски и немски. Гражданите използват швейцарски и германски телефонни номера. Футболният клуб „Бюзинген“ е единственият германски отбор, който играе в швейцарското първенство.

Най - „адският“ град

град

Щатът Мичиган, САЩ, е мястото, където можете да намерите „Hell“. Произходът на името е неясен, но жителите на града са щастливи да поддържат своя адски образ. 

Нетърпеливите туристи бързат да си направят снимки с табелата "Добре дошли в ада", а местният магазин за сувенири продава гаранционни документи за 1 кв. инч от земя в „Ада“ за 7 долара.

Китайско австрийското село

град

Китайците са известни с това, че правят реплики на всичко в света – включително и на цели градове. За да имат шанс да пътуват, без да напускат страната, те решават да възстановят австрийското село Халщат. Първо те изграждат църквата, следвана от улици, които изглеждат точно като оригиналните. Между другото, недвижимите имоти в китайския Халщат са много по-скъпи, отколкото в австрийския.

Последният свободен град

град

Слаб сити (Slab City ) е град в Калифорния, населен предимно с хора, които нямат семейства и не знаят къде да отидат – хипита, пенсионери и др. Около 150 души са постоянните жители и те се издържат от социални помощи.
Хората тук живеят в ремаркета и импровизирани бараки без течаща вода, електричество или адреси. Обществените услуги също отсъстват, както и данъците и наемите. Токът идва само от генератори или соларни панели на кемпери. Провизии, хората си доставят от най-близкия град. Може и да ви изглежда, че това е едно неудобно място за живот, но много от тези, които са били тук, казват, че всъщност мястото е комфортно. Местните наричат града си "последният свободен град в Америка".

Пещерният град

град

Матмата се намира в южната част на Тунис. Според изследователи мястото се появява преди около 700 години. Хората не понасят парещите лъчи на слънцето и затова те го превръщат в подземен лабиринт, в който отделните домове са свързани с тунели. През 70-те години са построени къщи, но много от местните предпочитат да живеят в традиционните си домове.

Феновете на „Star Wars“ ще разпознаят това място като дом на Люк Скайуокър.

Вижте втората част ТУК

източник: brightside.me 

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияНовиниСоциални грижиСнимкиЛюбопитноОрганизации