Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 17 дреболии, които могат да доведат до арест в чужбина - Част 1

17 дреболии, които могат да доведат до арест в чужбина - Част 1

17 дреболии, които могат да доведат до арест в чужбина - Част 1 - изображение

Посещението на нова държава, опознаването на друга култура и неочакваните хубави изживявания са необходимите елементи за една перфектна почивка. Съвършената ваканция може обаче много бързо да се превърне в кошмар, ако несъзнателно нарушите местните закони, водещо до глоби, депортиране или затвор.

Разберете кои са 17 дреболии, които е наложително да избягвате, когато посещавате определени части на света!

1. Свидетел на побойКонфликт

Когато приятелите на 21-годишната британка Аса Хътчинсън се спречкват с мъж в лобито на хотел в Дубай, полицията арестува не само участниците в боя, а и младата жена. Мъжете, които са пристигнали в страната, за да се видят с Аса, са успели да се приберат в родината си благополучно. От друга страна, младата жена е обвинена в нападение и кражба и е възможно да бъде осъдена на няколко години затвор.

2. Неправилно пресичане на улицатаУлица с пешеходци

В САЩ неправилното пресичане на пътя се счита за незаконно и наказуемо. Глобите са сравнително ниски и варират спрямо дадения щат, но въпреки това е добре да се избягва нарушаването на закона в северноамериканската държава.

3. Използване на електронна цигараЕлектронна цигара

Е-цигарите съществуват отскоро на пазара, но бързо набират популярност сред младото поколение. Всякакъв вид електронни устройства за пушене е забранен в Тайланд, като наличието на такова може да доведе до глоби или до 10 години затвор.

4. Сексуалните отношения извън бракаДвойка влюбени

В Обединените арабски емирства сексуалните отношения извън брака се смятат за тежко наказуемо престъпление. Страната има много строги закони относно отношенията между двата пола при липсата на брак. В Обединените арабски емирства е незаконно за мъж и жена да съжителстват, ако двамата души не са женени или роднини. Всеки, който наруши тези закони, рискува да бъде депортиран, глобен или арестуван.

5. Поръчване на алкохолна напиткаКоктейл

В Тайланд закупуването на алкохол извън определени часове е противозаконно. Страната е въвела така наречените сини закони, които правят невъзможно закупуването на спиртни напитки преди 17:00 часа. Позволено е и поръчването на алкохол по време на обедната почивка, която продължава от 11:00 часа до 14:00 часа.

6. Винаги с усмивка!Усмихната жена

В италианския град Милано съществува много стар закон, които гласи, че мръщенето е незаконно. Странната забрана никога не е била отменяна, но вече не се прилага на местното население и туристите. Въпреки че липсата на усмихнати лица няма да доведе до глоба в красивия град, кой не би се чувствал щастлив в Милано?

7. Наличието на определени татуировкиЖена с множество татуси

Жителите на Шри Ланка имат строги закони относно показването на неуважение към будистките изображения и артефакти. Често срещано за островната държава е отказването на достъп до страната или дори депортиране при установяването на наличието на татуси, свързани с източното учение или Буда. Желателно е проблемните татуировки да бъдат покрити, за да се избегнат некомфортни ситуации. Също така се смята за неуважително позирането за снимка пред статуя на Буда.

Разберете кои са останалите забрани във втората част на статията!

По статията работи: Нора Маркова
Източник: cosmopolitan.com
Снимки: pexels.com; pixabay.com; unsplash.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСпорт и туризъмСнимкиЗдравни съветиСпортЛюбопитноСоциални грижиПсихологияАнкетиОбразованиеНормативни актовеНовиниОрганизацииИстория