Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 14 мистериозни местенца на нашата планета, които няма да откриете в пътеводителите

14 мистериозни местенца на нашата планета, които няма да откриете в пътеводителите

14 мистериозни местенца на нашата планета, които няма да откриете в пътеводителите - изображение

Любителите на пътешествията обикновено знаят всички популярни дестинации и атракции и си ги имат подредени в специален списък, който трябва да изпълнят до края на живота си. Но съществуват места на планетата, за които не просто не знаете, но и не можете да посетите, защото са забранени за обикновените туристи.

Вижте някои от тези тайнствени дестинации, обвити в мистерия. Бихте ли искали да ги посетите някой ден?

Кофунс, Япония

Кофунс, Япония

Тези изкуствено създадени острови са древни некрополи на членовете на японското имперско семейство. В редки случаи до тях се допускат археолози, но само с разрешението на Имперския съд.

Северни Сентинелски острови, Индия

Северни Сентинели

Местните племена, които живеят на острова, ще направят всичко, за да защитят земите си от чужденци. Поради тази причина и заради безопасността на туристите, индийските власти са забранили доближаването до островите.

Зона 51, САЩ

Зона 51

Съществуването на това учреждение бе официално потвърдено от правителството на САЩ през 2013 г. Според частично декласифицираните документи Зона 51 е американска Военновъздушна база, където се разработват и тестват летателни апарати от следващо поколение.

Църквата на Дева Мария Ционска, Етиопия

Църквата на Дева Мария Ционска

В специално изграден параклис се пазят най-ценните съкровища и утвар на църквата: Кивотът на завета. Пазителят на кивота – единственият човек, който има достъп до тази реликва – не може да напуска никога помещенията на църквата и дори не може да говори с други хора, освен църковните служители.

Остров Кахоолауе, САЩ

Кахоолуе

Този остров е бил център на религиозни ритуали, затворническа колония и американски военен полигон. В наши дни островът е превърнат в природен резерват. Единственият начин да го посетите, е да се присъедините към екипа от доброволци, които работят на него и се опитват да възстановят местната природа.

Британската телекомуникационна кула, Великобритания

Британската телекомуникационна кула

След една експлозия в кулата, ресторантът и наблюдателната площадка към него са затворени за посетители. Понякога, когато кулата е домакин на благотворителни събития, няколко стотин човека получават невероятната възможност да видят Лондон от различна перспектива.

Свещеният комплекс Изе, Япония

Изе, Япония

Територията на най-свещения комплекс от светилища е достъпна само за свещениците и членовете на имперското семейство. Всички останали трябва да се задоволят с гледката към покривите на светилищата, изолирани зад няколко редици огради.

Призрачният град Вароша, Кипър

Вароша, Кипър

Курортът, който е близо до град Фамагуста, е сред най-предпочитаните дестинации на Крит. Но всичко се променя през юли 1947 г., когато след една масова евакуация изоставеният град е превзет от турските войски. Оттогава насетне, останките от Вароша са заградени и са превърнати в буферна зона, охранявана от турската армия.

Остров Сейбъл, Канада

Сейбъл

Този песъчлив остров се намира в Атлантическия океан и населението му наброява не повече от 30 човека. Сейбъл е истинско гробище за потънали кораби. Заради уникалните характеристики на този остров, той е обявен за природен резерват. За да го посетите, трябва да напишете молба до канадското правителство, в която трябва подробно да обясните целите на вашето пътуване.

Информационният център Пионен, Швеция

Информационен център, Швеция

Построен в Стокхолм по време на Втората световна война, този ядрен бункер наскоро бе превърнат в ултрамодерен офис за дин от доставчиците на интернет в Швеция. Там, на дълбочина 30 м и зад стени с дебелина 1 м, се съхранява информация, която принадлежи на много известни сайтове.

Пещерата Ласко, Франция

Пещерата Ласко

За да бъдат запазени за идните поколения праисторическите рисунки по стените на тази пещера, входът на Ласко днес е затворен за туристи, след като 15 години достъпът бил неограничен. Можете да разгледате древното пещерно изкуство на сайта на пещерата, който ви предоставя специална виртуална обиколка.

Радарната станция "Дон-2Н", Русия

Дон-2Н

Тази съвременна пирамида е висока 40 м, а широчината й в основата е 140 м. Структурата е ключов елемент от Московската антиракетна защитна система. В редки случаи журналистите могат да направят специална обиколка на учреждението с екскурзовод. Но разбира се, те успяват да видят много малка част от сградата.

Залата на историческите документи в планината Ръшмор, САЩ

Планината Ръшмор

В допълнение към известните барелефи на най-великите американски президенти, планината Ръшмор е известна и с нещо друго – тайна зала, издълбана в скалата. Помещението представлява времева капсула, която съдържа копия на най-важните исторически документи на страната. Входът към залата е затворен с гранитна врата, снабдена с комбинация от заключващи механизми.

Илюзорните подводни водопади, Мавриций

Мавриций

Ако го видите отвисоко, остров Мавриций в Индийския океан изглежда така сякаш се намира близо до впечатляващ подводен водопад. Въпреки това този природен феномен е просто оптическа илюзия, създадена от оттичането на пясъчни наноси.

източник: brightside.me

по статията работи: Величка Мартинова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноСпорт и туризъмЗдравни съветиСпортСоциални грижиПсихологияАнкетиОбразованиеНормативни актовеОрганизации