Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 11-те най-опасни туристически дестинации в света - част 1

11-те най-опасни туристически дестинации в света - част 1

11-те най-опасни туристически дестинации в света - част 1 - изображение

Ако сте турист, бихте искали да знаете тези места и да не ги посещавате, освен ако не обичате риска. Тези места са едни от най-фаталните по целия свят и не са предназначени за посещение от всеки.

Долината на смъртта, Сащ

Може да изглежда като добро място за посещение, но Death Valley (Долината на смъртта) е най-горещото място на земята. Температурата там достига до 56.7 ° C. Това място може със сигурност да събори и най-коравите ентусиасти за минути. 14 часа е максималното време, през което човек може да оцелее там без вода.

Пустинята Данакил, Еритреа

Това е друго изключително фатално място. Една от най-горещите местности по лицето на земята и с температура от 50 ° C. Температурата обаче е най-малката опасност, пред която човек може да се изправи. С активни вулкани и токсични гейзери, пустинята Данакил е една от най-опасните.

Въпреки всички опасности пустинята привлича многобройни туристи от цял свят. Размерът на опасностите може да се докаже от факта, че посещението без екскурзовод е строго забранено.

Връх Вашингтон

Връх Вашингтон с нейните рекордно бързи ветрове от 327 км / ч, със сигурност е едно от най-опасните места на земята. Това обаче не е единствената причина. Температурата на планината Вашингтон може да падне до -40. Въпреки че планината не е толкова висока, условията на върха й, наподобяват тези на връх Еверест, което го прави един от най-смъртоносните върхове. С невероятно бърз вятър и смразяваща температура връх Вашингтон е предизвикателство за всички туристи.

Вулканът Синабунг

Разположен на остров Суматра в Индонезия, този вулкан е наистина активен. С честите изригвания, разрушаващи всичко, което се изправи на пътя му, той е отговорен за бездомните хора на острова. Селищата, намиращи се наблизо, са заливани с лава многократно и винаги са в постоянна заплаха от ново изригване. От 2010 г. насам, следвайки тенденцията през 2013 г., 2014 г., 2015 г., вулканът изригва последно през 27 февруари 2016 г. Той изхвърля до 2500 метра висок вулканичен газ, камъни и пепел. Никога не знаеш какво може да се случи там на следващия ден.

Змийският остров, Бразилия

Скрит около бреговете на Бразилия, този остров е известен като най-смъртоносния остров по лицето на Земята. Той е местообитание за най-отровните змии в света. Смята се, че в района, на всеки квадратен метър от острова живеят пет змии. Може да чуете десетки истории за хора, загинали на това място, особено популярна е историята за пазача на фар, жертва на тези змии, който загива по наистина мъчителен начин. Оттогава бразилското правителство е забранило да се стъпва на острова.

Още опасни дестинации вижте ТУК >>>

Източник: tapoos.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИстория