Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 10 животни, които обичат да си прекарват добре с естествени опиати – част 1

10 животни, които обичат да си прекарват добре с естествени опиати – част 1

10 животни, които обичат да си прекарват добре с естествени опиати – част 1 - изображение

Ако смятате, че употребата на опиати за развлечение е характерно само за хората, то вие сериозно грешите, скъпи приятели. Изглежда, че животните също имат свои собствени странни начини да облекчат стреса на деня, използвайки опиати.

1. Datura – любимото растение на конете.

Datura е растение, което вирее почти навсякъде. То има свойството да променя състоянието на съзнанието. Зависимите от това растение са коне. Всъщност, datura за конете е това, което никотинът е за нас. То е силно пристрастяващо и бавно убива животните след няколко години. Datura е и една от редките зелени растения, които могат да оцеляват при тежки зимни условия. Конете ядат това растение заради неговата хранителна стойност и стават зависими с течение на времето. Дългосрочната употреба на datura води до загуба на тегло и поведенчески разстройства.

2. Муфлонът обича лишеите.

Муфлоните, живеещи предимно в Канада си прекарват добре с помощта на лишеи, които растат в Северна Америка. Тези растения виреят на скалите и нямат хранителна стойност. Местата, където се намират, са много опасни, вземайки под внимание техните опияняващи ефекти. Въпреки това, муфлоните се осмеляват да поемат тези рискове в търсене на лишеите из скалисти места. Добрата новина е, че това опасно растение е рядко и по този начин малко от животните страдат от отрицателните ефекти.

3. Любимите гъби на северния елен

Историята на елените, които хапват халюциногенната гъба, наречена amanita muscaria, е доста интересна. Тъй като те не могат да бъдат метаболизирани от организма, ако някой изпие урината на друг, употребявал тези гъби, той също ще почувства мощния им ефект. В миналото шаманите, откривайки, че тези гъби, които са отровни за хората, не вредят на северните елени, започват да пият урината им, за да се извисяват. Историята обаче не свършва тук. Елените също откриват, че могат да се опияняват, пиейки човешка урина. По този начин се образува братство на урината между хората и елените. Въпреки че елените продължават да ядат гъби, братството не е толкова силно, колкото в миналото ...

4. Пчелите са пияндета.

Пчелите харесват алкохола. Освен това, тъй като нервната им система е много подобна на тази на хората, те биват използвани като субекти в много изследвания. Някои факти, открити по време на тези проучвания, са доста интересни. Учените откриват, че пчелите, които пият алкохол, летят по-малко, влизат в социални отношения по-малко и са по-податливи на насилие. Но откъде идва тяхната любов към алкохола? Изглежда, че пчелите са привлечени от ферментирала храна по неизвестна причина. Въпреки това, както в нашето общество, в пчеларското общество пияниците също са нежелани. Тъй като се очаква да бъдат трудолюбиви, кралицата наказва пияните пчели, като ги изгонва от кошера.

5. И ягуарът си има катнип (котешка трева).

Banisteriopsis caapi е растение, което се среща в южноамериканската гора. Това растение е за ягуарите, това, което е катнипът за котките. Ягуарите, които искат да се извисят и да преминат в друга вселена, гризат корените на растението и започват да виждат халюцинации. Тези от тях, които се хранят с корен на каапи, са много разпространени в целия свят; Чувственият извисяващ ефект на растението е причината за апетита на тези големи котки.

Вижте още животни, които обичат да си прекарват добре с естествени опиати ТУК >>>

Източник: onedio.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияСнимкиЛюбопитноЛеченияТестовеПсихологияЗдравни съветиНовиниСпортАлт. медицинаЗаведения