Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Най-странните размножителни ритуали в животинското царство – част 1

Най-странните размножителни ритуали в животинското царство – част 1

Най-странните размножителни ритуали в животинското царство – част 1 - изображение

Да откриеш дамата на сърцето си, своята сродна душа, не е никак лесно. Но още по-трудно е да привлечеш вниманието й и да й докажеш, че си най-големият и красив мъжкар, който тя заслужава. Това важи с пълна сила и за царството на животните. И трябва да бъдем честни – въпреки че някои от животинските техники за съблазняване могат, меко казано, да се нарекат странни, други много приличат на мъжките номера – като например да се правиш на клоун и да направиш лунната походка за своята дама (както птичката манакин). Но това не е всичко. Ще останете изненадани, впечатлени и… в някои случаи погнусени, но продължавайте да четете!

Морски дявол

Морски дявол

Почти невъзможно е да уловите мъжки морски дявол. Защо? Просто те не съществуват на този свят достатъчно дълго. Когато се излюпи, мъжката рибка е мъничко същество без храносмилателна система. Като такова то трябва да плува, за да намери женски морски дявол, колкото е възможно по-бързо. Щом го направи, той я захапва и отделя ензим, който премахва част от плътта на женската, за да може мъжкият да проникне под кожата й. Скоро морският дявол се превръща в малка подкожна подутинка върху тялото на своя женски партньор. В нея се складира семето, необходимо за оплождането на женската, когато тя стане готова за възпроизвеждане. Какъв безславен живот, нали?

Панделковидни змии

Панделковидни змии

Когато женската панделковидна змия е готова за размножаване, тя освобождава силен феромон, който привлича стотици мъжки змии към местоположението й. Щом всички се съберат и купонът започне, змиите образуват купчина от преплетени тела, защото всички едновременно се опитват да се сношат с нея. Това не само предоставя на женската богат избор от ухажори, но също така я пази от студа и я защитава по време на съвкуплението.

Хипопотам

Хипопотам

Хипопотамът може и да изглежда превзет и фригиден, но това не бива да ви заблуждава. Тези животни са сред най-опасните в света, защото са бозайници със силно развито чувство за територия. По време на размножаването мъжкият изпразва мехура и червата си във водата, след което използва силната си опашка, за да разпръсне фекалиите и да ги насочи към женската, привлякла интереса му.

Камила

Камила

Когато се възбуди, мъжката камила привлича женските чрез обилно слюноотделяне, като устата им буквално се разпенва. Но това не е всичко: мъжките също така изплюват розова торбичка, наречена дула, която виси от устите им в опит да привлекат женската.

Манакин

Манакин

Манакинът е малка птичка, която се опитва да привлече вниманието на своята любима по изключително интригуващ начин: прави танца, запазена марка на Майкъл Джексън – лунната походка.

Амазонски папагал

Амазонски папагал

Като част от своя сватбен ритуал, този папагал целува партньорката си подобно на човек – като изключим езика. Но за разлика от стандартната френска целувка, мъжкият папагал добавя тайната си съставка: повърнато.

Зърнояд

Зърнояд

Пенисът на зърнояда е покрит с остри шипове. Гениталиите му увреждат сериозно женската полова система, явление познато като "травматично осеменяване".

Бодливо свинче

Бодливо свинче

По време на ухажването мъжкото бодливо свинче застава на задните си крака и опръсква партньорката си с урина. Да, този фетиш явно не е само човешко сексуално извращение. Ако женската е готова да се сноши с него, тя му позволява да я яхне.

Пчели

Пчели

След еякулация гениталиите на мъжката пчела се откъсват и се загнездват в репродуктивната система на пчелата майка. По този начин мъжкият възпрепятства оплождането й от други пчели. Но тази презастраховка си има цена – скоро след това мъжката пчела умира.

Към втора част > > >

по статията работи: Величка Мартинова

източник: huffingtonpost.com

снимки: smh.com.au; gfycat.com; lolwot.com; bugguide.net; hat.net; huffingtonpost.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиТестовеСнимкиЛюбопитноНовиниПсихологияАлт. медицинаСпортЛеченияИсторияЗаведения