Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец 15 странни домашни любимци, които остават завинаги в историята

15 странни домашни любимци, които остават завинаги в историята

15 странни домашни любимци, които остават завинаги в историята - изображение

Различни проучвания доказват, че има особени взаимоотношения между хората с определени личностни характеристики и вида на животните, които избират да отглеждат. Известно е, че домашните любимци могат да действат благоприятно върху здравето и поведението ни. Но отнася ли се това за всички видове животни?

Представяме ви няколко снимки, които доказват, че едно животно може да бъде идеален домашен любимец.

Язовецът Джосая на Теодор Рузвелт

язовец

Малкият язовец е подарен на Теодор Рузвелт по време едно пътуване от 12-годишно момиче на име Пърл Горсуч. Рузвелт го носи вкъщи и го подарява на сина си Арчи. Арчи е известен с изказването си, че Джосая понякога е хапел краката на хората, но никога не е хапел лицата им.

Хипопотамът джудже на Калвин Кулидж

хипопотам

Историята за пристигането на Били започва, когато Харви Файърстоун ( създател на марката гуми Firestone) открива хипопотам, някъде около равнините на Либерия ( Западна Африка) и решава да го задържи. Но Били расте много бързо и вече не е толкова сладък, колкото в началото. Той е бил 272 килограма, висок над 182 см, а грижите и разходите по него стават много, дори и за един милионер. Харви взема решение да подари хипопотамът на президента Калвин Кулидж, който е много радостен от този факт.

Енот на съпругата на Калвин Кулидж

енот

Ракунът Ребека е изпратен от Мисисипи, за да бъде част от менюто на Деня на благодарността в Белия дом. Но президентското семейство Кулидж решава да задържи миещата мечка като домашен любимец, защото тя изглежда толкова "гальовна". С течение на времето Ребека бързо се превръща в любимка на президента Кулидж и първата дама. Тя е неизменна част от всички събития в Белия дом.

Кравата мис Уейн на Уилям Тафт

крава

Мис Уейн е крава, която принадлежеше на 27-ия президент на САЩ Уилям Хауърд Тафт. Тя свободно пасеше трева в Белия дом през годините 1910-1913 и е била последната президентска крава, която някога е живяла в президентската резиденция.

Кенгуруто на Елвис Пресли

Елвис Пресли и неговото кенгуру

Това малко кенгуру бе дадено на Елвис Пресли от редактора Лий Гордън. По-късно "Кралят" дарява кенгурото на зоопарка в Мемфис.

Лъвът на актрисата Типи Хедрен

лъв

Актрисата Типи Хедрен, съпругът й Ноел Маршал и дъщеря им Мелани Грифит притежаваха лъв, който живееше с тях за известно време. Те го приютяват с цел да научат повече за лъвовете, защото през този период те снимат филм за тях. По-късно Типи изрази съжаление  и сподели, че е рискувала безопасността на семейството си, вземайки си лъв у дома.

В прегръдките на питона

питон

Всяко тригодишно момче от Камбоджа трябва да има приятел. На тази снимка от 2003 г. Оуен Самбат прегръща най-добрия си приятел - четириметров женски питон, наречен Лъки. Суеверните селяни вярвали, че момчето е било син на дракон в предишния си живот и притежава свръхестествени сили.

Лъвове у дома

лъвчета

Тези две любопитни лъвчета, чиято снимка е направена на 15 декември 2005 г., са живели в дома на Татяна Ефремова, ветеринарен лекар в Украйна. Тя е приютила и няколко други екзотични животни.

В прегръдките на крокодила

крокодил

На снимката са Уатана Тонгйон и неговия домашен крокодил Кенг през 2002 г. Едва ли някой си е представял колко голямо ще стане влечугото. Крокодилът яде прясно пиле и живее вътре, заедно с две домашни кучета.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиПсихологияЛюбопитно