Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби Техника: Вързани боядисани великденски яйца

Техника: Вързани боядисани великденски яйца

Техника: Вързани боядисани великденски яйца - изображение

Методът за боядисване на великденски яйца, който ще видите по-долу, е наистина много популярен напоследък из интернет. Ще го срещнете по редица чужди блогове. Признаваме, че в началото ни изглеждаше сложно и цапащо, но уверяваме Ви, че това не е така! Единственото, което трябва да направите, за да избегнете бъркотията е да си сложите гумени ръкавици. Ако не го направите, то ще е на Ваша отговорност! ;)


Трябват ви:

  • Боя за яйца/храна
  • Твърдо сварени яйца
  • Кухненска хартия
  • Ластик за коса
  • Спрей бутилка с вода

1. Откъснете няколко правоъгълника кухненска хартия. Поставете изстиналото, изсъхнало яйце в средата на един от тях.

2. Увийте хартията около яйцето, така че то да е напълно покрито. Завийте върха на хартията, така че тя е да е стегната около яйцето и завържете с ластик.

3. Сложете гумени ръкавици и нежно изстискайте капчици от боята директно върху хартията около яйцето (3-4 капчици на този етап), оставайки пространство между всеки цвят. Повторете процеса докато имате големи цветни точки/петна около цялото яйце.

4. Внимателно впръскайте малко количество вода в центъра на всяко цветно петно. Продължете да впръсквате вода, докато цветът се разтече и останете без бели пространства по яйцето.

5. Внимателно изстискайте яйцето (увито в мократа хартия) в мивката, за да изцедите излишната вода. Дори и да няма излишна вода, направете го, за да се уверите, че боята от хартията ще се прехвърли добре на черупката му. Направете това с всичките яйца.

6. Поставете яйцата (все още увити в хартията) в някакъв съд и ги оставете да изсъхнат така през нощта. (Освен ако нямате кухненски сешоар)

7. Когато хартиената им обвивка е напълно изсъхнала, премахнете ластиците и ги развийте.

Почти като да разопаковате подарък - изненада! 

Прекрасни са, нали?

Източник: onelittleproject.com

Още по темата:

4.4, 5 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлЛюбопитноРецептиТестовеСоциални грижиХрани и ястияНовиниХранене при...ВидеоАнкетиДиетиАлт. медицина