Начало Лайфстайл Аз и моето семейство За дома и градината 23 съвета, за да направите преместването (невероятно) по-лесно – част 1

23 съвета, за да направите преместването (невероятно) по-лесно – част 1

23 съвета, за да направите преместването (невероятно) по-лесно – част 1 - изображение

Някои хора харесват промяна. Непрекъснато се движат, скитат се, виждат нови места и срещат нови хора. Тайната на тези хора е, че притежават много малко вещи.

За тези, които не могат да бъдат толкова минималистични, преместването може да бъде истински кошмар. "Какво в коя кутия да поставя? Как да ги събера? Всичко е разхвърляно!" Всичко това в крайна сметка води до точка, в която не можете изобщо да се движите и ви хваща паниката.

Ще кажете: "Има професионалисти, които предлагат тази услуга. Защо трябва изобщо да се тревожа?" Прави сте, но трябва да ви напомним, че тези услуги са доста скъпи.

Така че ето списък с полезни съвети, които да помогнат в този труден процес и бързото ви установяване, без да правите преместването по-голям проблем, отколкото вече е.

1. Всичко започва с планиране!

Дори планирането на една малка чанта за пътуване прави всичко по-лесно. Така че, когато става въпрос за изнасяне, определено трябва да имате подробен план с календар, който да напомня кога коя стая да сортирате и списък на нещата, които ще изхвърлите.

2. Кашоните са по-лесни за пълнене, отколкото за носене.

Можете да изрежете отвори от двете страни на кутиите и кашоните. Това ще направи носенето по-лесно, отколкото си мислите.

3. Можете да носите меки предмети в големи торби за боклук.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

По-мъдро е да запазите кутиите за по-тежки и по-твърди предмети. Торбите за боклук са по-добър избор за меки или гъвкави предмети.

4. Ако трябва да виждате какво има вътре в кутиите ...

Тогава трябва да купите от тези големи прозрачни пластмасови кутии. Предлагат се и колелца за най-големите размери. Можете да ги използвате, за да носите вашите кухненски / тоалетни принадлежности и дори да ползвате някоя от тях като малка маса за първите дни на преместване.

5. Куфарите на колелца могат да послужат за носене на тежки предмети като книги.

Пренасянето на тежки неща е трудна задача. Куфарите на колелца могат да бъдат наистина полезни за изпълнението на такива задачи. Освен това, няма да носите куфара отделно. Всичко ще пристигне вече организирано на новото ви място.

6. Трябва да започнете да консумирате всичко в хладилника най-малко две седмици предварително!

Някои хора обичат да поддържат фризера и хладилника си пълни. Това би могло да бъде проблем, когато става въпрос за изнасяне. Така че това, което трябва да направите, е да спрете пазаруването на още храна и да поставите приоритет върху изяждането на нещата, които сте съхранявате в хладилника си.

7. Можете да изключите хладилника, когато е празен.

За да охладите фризера и да запазите хладилника чист, изключете го 48 часа, преди изнасянето, и когато достигне до стайна температура, почистете го изцяло отвътре. Това ще убие бактериите и няма да им позволи да се преместят заедно с вас.

8. Внимавайте с огледалата и рамките!

Най-добрият начин да подсигурите крехките предмети като огледала, стъкла и т.н. е да ги залепите с хартиено тиксо, както е показано на снимката по-горе. След това можете да ги обвиете с одеяло и да ги поставите в кутиите им, без да се притеснявате.

9. Говорейки за чупливи неща, не забравяйте кухнята.

Много кухненски предмети също са крехки и чупливи. Чиниите, например: Ако поставите чинии от пяна за еднократна употреба между порцелановите и стъклени чинии, можете да сведете до минимум риска от хлъзгане или счупване.

10. Или можете да обвиете чиниите с бабъл фолио и да ги поставете изправени в кутията.

Ако изберете този вариант и ги увиете в бабъл фолио, наредете ги вертикално една до друга. Така може да избегнете евентуални повреди.

11. Не забравяйте чашите.

Обвийте чашите си двойно с вестници, преди да ги поставите в кутии. Ако желаете, можете също да ги опаковате в дебели чорапи.

Още съвети, които ще улеснят преместването ви ТУК >>>

Източник: onedio.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовиниЗдравни съветиЛюбопитноИсторияСоциални грижиАнкетиДиетиОрганизацииНормативни актове