Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Защо котките правят това?! Някои странни поведения на котката обяснени - част 1

Защо котките правят това?! Някои странни поведения на котката обяснени - част 1

Защо котките правят това?! Някои странни поведения на котката обяснени - част 1 - изображение

Защо котката ми не иска да яде, ако вижда дъното на купата си?

Всички сме попадали в такава ситуация - котката иска отчаяно храна, затова отивате да й напълните купичката, но откривате, че тя е наполовина пълна, но котката отказва да яде, освен ако не я допълните. Това се случва толкова често, че собствениците редовно се шегуват с този факт. Зад това поведение се крие реална причина, която ще ви изненада!

Нарича се "стрес от мустаци".

Мустаците - котката ви има около 12 от всяка страна - са много чувствителни, вкоренени много дълбоко в лицето, в област, пълна с кръвоносни съдове и чувствителни нерви. Всъщност те са толкова чувствителни, че котките могат да усетят промените и вибрациите във въздуха само с тях. Мустаците са част от причината, поради която котките могат да се придвижват толкова добре в тъмното. Те могат да усетят въздушните течения в стаята, приближавайки се към някакво препятствие!

С толкова чувствителна муцунка е лесно да разберете колко неприятно е за котката ви да се опитва да яде от малка купа или такава с високи страни. Стресът се случва, когато чувствителните мустачки докосват ръбовете на купата за храна.

Ако котката ви не иска да изяде цялата храна в купата си, или ако изважда храната на пода, за да я изяде, вероятно не се опитва да бъде гадняр - тя по-вероятно страда от стрес, причинен от мустаците. Но, не се притеснявайте - има едно лесно решение! Котката ви се нуждае от широка и плитка купичка.

Защо котката ми винаги влиза в банята с мен?

Почти всеки един стопанин на котка има подобни преживявания. Котките незабавно ни търсят в минутата, когато тръгнем към банята. Всъщност много от нас дори не си правят труда да затварят вратата, защото някои котки са толкова упорити, че ще мяукат шумно от другата страна на вратата, докато не ги пуснем! Всъщност те рядко влизат в банята, освен ако ние не я използваме, така че защо толкова настояват да се присъединят към нас, когато ние го правим?

За да отговорим на въпроса простичко, това е така, защото вие сте пленник. Котката ви е научила донякъде предвидимото ви поведение в банята и знае колко време ще прекарате там по време на посещението си. Тя може да скочи в мивката и да бъде на нивото на очите ви, докато седите. В този момент котката ви по същество контролира взаимодействието помежду ви - всички знаем, че котките искат да упражняват контрол.

Нещо повече, котката ви най-вероятно бива възнаградена за времето, което прекарва с вас в банята, получавайки специално внимание под формата на миене, разправия или дори говорене. Не е чудно, че иска повторни посещения!

Защо котката ми мяука, докато говоря по телефона?

Котката ви е щастлива да живее сама със себе си - докато не започнете да говорите по телефона. Внезапно тя е навряна в лицето ви, галейки се в бузата ви и седи, сякаш иска да се включи в разговора. И така, какво се случва?

Всъщност има доста просто обяснение за това глупаво поведение. Котката ви чува да говорите, но не вижда никой друг в стаята. В нейния превъзходен ум това означава, че говорите на нея! Без да го осъзнавате, вие вероятно поощрявате поведението й, като я галите, докато говорите по телефона.

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: ebay.com

Снимка: huffingtonpost.com

Още по темата:

3.7, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноЗдравни съветиАнкетиПсихологияИсторияАлт. медицинаНовини