Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз 9 любопитни примера за това как родителите третират децата си по света - част 1

9 любопитни примера за това как родителите третират децата си по света - част 1

9 любопитни примера за това как родителите третират децата си по света - част 1 - изображение

Всеки един родител по света има свои собствени уникални начини за отглеждане на своите деца и това е сигурно, но той споделя нещо общо с всички останали: винаги иска най-доброто за децата си.

Ето защо решихме да ви предоставим малко вдъхновение в изненадващите традиции, които различните култури практикуват в своето родителство. Може би ще ви шокират, но погледнете ги от изследователска гледна точка. Вижте:

Мавританските родители плюят в лицата на децата си.

Хората от племето Уолоф, Мавритания, смятат, че слюнката има способността да задържа думите, затова плюят върху новородените си, за да "залепят" благословиите за детето си. Майките обикновено плюят в лицето, а бащите в ушите на бебетата си и разнасят слюнката по главите им, за да се уверят, че малките ще имат благословен живот.

Норвежците оставят децата си да спят навън при температури под нулата.

Обичайно е родителите в скандинавските страни да оставят децата си в количките извън ресторанта, дори и в студен зимен ден, докато се наслаждават на гореща напитка или обяд вътре на топличко. Смята се, че смразяващият свеж въздух ги поддържа по-здрави и по-устойчиви на болести.

Кенийските майки никога не гледат бебето си в очите.

Въпреки че жените от племето Кисии в Кения са много ангажирани с децата си, те отклоняват поглед от бебетата си при най-малката им проява на вълнение. Това е техният начин да възпитат детето да не търси твърде много внимание.

Виетнамските родители обучават децата си да пишкат по команда.

Всеки път, когато виетнамските деца показват признаци, че им се пишка, майките правят отличителен звук. До девет месеца, децата са в състояние да свързват този звук с уриниране и се научават да ходят в банята сами. Дали пък тези майки не са вдъхновени от експеримента за условния рефлекс и кучето на Павлов? Малко притеснително и все пак гениално...

Вижте още любопитни родителски прийоми!

Източник: brightside.me

Снимки: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноОрганизацииСоциални грижиСнимкиНовиниНормативни актовеИнтервютаОбразованиеАнкети