Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции Защо майките в Индия не наказват децата си

Защо майките в Индия не наказват децата си

Защо майките в Индия не наказват децата си - изображение

Индийските родители вярват, че викането няма да помогне при възпитанието на техните деца. Основните религии в Индия , като индуизъм, будизъм и ислям играят важна роля при възпитанието и цялостния подход при отглеждане на детето. Ето няколко урока как да бъдете добри родители според индийските семейства.

индийско семейство


Децата в Индия се учат да бъдат добри към всяко живо същество още от раждането си. Търпението е от първостепенно значение . Това качество се разглежда като добродетел, докато показването на емоции и раздразнителността се считат за пороци.

индийско семейство


Родителите обикновено ограничават гледането на телевизия до програми, посветени на изкуството и образованието. Този подход е много важен днес, когато интернет и телевизията могат да окажат негативно влияние върху личността или дори да бъдат опасни за малките.

индийско семейство


Индийските жени са особено внимателни относно етикета на масата и преподават на децата как да се хранят правилно и изграждат маниери на поведение още в началото. На две годишна възраст на детето му е простено, че си играе с храната на масата. При навършване на десет години, обаче, подобно поведение не се толерира.

индийска вечеря


Индийските семейства вярват, че техните навици са бъдещите черти от характера на техните деца. Ето защо те не ги порицават, а показват как всичко се прави чрез техния собствен пример. По-възрастните поколения също участват, тъй като няколко семейства могат да живеят под един покрив.

 

индийско семейство


Индийските лекари препоръчват майката и бебето да спят заедно, за да могат да чувстват привързаност и да бъдат спокойни. Ако бебето се тревожи, майка му веднага го прегръща и то заспива.

 

майка и дете


Училищното образование е свързано с духовност и толерантност. Децата се научават да говорят за своите проблеми и да ги обсъждат. Те практикуват йога и се усмихват постоянно по време на уроците. Самата система ги стимулира да разкриват и развиват потенциала си.

 

индийско училище


Индийските учители трябва да бъдат много толерантни: не бива да показват недоволство или да искат от другите да направят нещо, което те самите не могат да извършат. Често се събират, за да обсъждат правилата на поведението на учителите - не на децата.

 

индийско училище


Основната задача на всеки ученик е да бъде все по-добър с всеки изминал ден, месец, година. Всяка седмица се дават специални карти на изявените ученици. Индийските деца се стремят да бъдат по-добри заради самите себе си, а не заради някой друг.

индийски ученик


Учителите не се колебаят да показват любовта си към своите ученици. Те могат да прегърнат детето или да го погалят по главата. Те нямат любимци, защото всяко дете се нуждае да бъде прието и обгрижвано.

индийски час

източник: brightside.me

снимки: womensweb.in ; pompanoriveroflife.org ; istockphoto.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиПсихологияЛайфстайлЛюбопитноОрганизацииСоциални грижиОбразованиеСнимкиИнтервютаНормативни актовеНовиниАнкетиИстория