Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Силата на доброто: Момиче от Русия спасява бездомник и дава нов смисъл на живота му

Силата на доброто: Момиче от Русия спасява бездомник и дава нов смисъл на живота му

Силата на доброто: Момиче от Русия спасява бездомник и дава нов смисъл на живота му  - изображение

Всеки ден чуваме сърцераздирателни и шокиращи истории, които ни карат да се чувстваме тъжни и опустошени. Не е чудно защо някои хора смятат, че добротата е само реликва от миналото. Все още има добри хора по света, които вършат добри дела. Един от тези хора е Виолета, която дава пример на всички нас.

Виолета е от Перм, Русия. Тя е на 18 години, завършва гимназия и мечтае да бъде учител по физическо възпитание. Анатолий е обикновен работник, който живее в уютен апартамент с майка си и съпругата си. Майка му умира, а през 2004 г. и съпругата му. След тези трагични събития племенникът на Анатолий се грижи за него, но много скоро той оставя чичо си на улицата без никаква помощ или подкрепа. Племенникът казва на чичо си, че има приятелка и иска да създаде семейство с нея, така че няма място за него. 

В продължение на три години Анатолий живее в много стара и зле поддържана колиба, защото е единственото място, което може да си позволи да наеме с пенсията си. Но след време тази сграда е разрушена и старецът отново се озова на улицата.

момичето и Анатолий

През юли 2018 г. Анатоли получава сърдечен удар. Непознат го вижда да лежи в храстите и се обажда на линейка. След седемдневно лечение лекарите казват, че е готов да напусне болницата. Анатолий им казва, че няма къде да отиде, но в отговор той чува: "Това не е наш проблем."

По-късно на същия ден Виолета се разхожда с приятелите си и случайно забелязва Анатолий, който седи сам пред къща. Тя отива при него и го заговаря. Мъжът разказва житейската си история. Той е отчаян и без надежда за бъдещето. "Има ли причина да живея изобщо", заключва той.

Независимо дали става въпрос за съдба или просто за щастливо съвпадение, този ден променя коренно живота и на двамата.

Виолета взема присърце тази история и незабавно пише пост в Инстаграм, за да потърси помощ. Благодарение на нея и на хилядите интернет потребители, момичето наема апартамент за Анатолий и му купува всичко, от което се нуждае, включително нови дрехи, храна, лекарства, смартфон и т.н.

Това не е краят, това е само началото.

Анатолий и Виолета

Сега Анатолий живее в топъл и чист апартамент и Виолета го посещава почти всеки ден. Тя разбира, че това е ангажимент, но е развълнувана да се грижи за него и го нарича "Чичо Толя". Момичето планира да направи пълни изследвания на мъжа, за да се увери, че е в добро здраве. Виолета също помага на Анатолий да възобнови пенсията си.

Към днешна дата Анатолий е оптимист за бъдещето си сега и споделя, че цял живот няма да му стигне, за да благодари на Виолета, че е дала нов смисъл на живота му. След като се възстанови от сърдечния удар, двамата плануват да отидат на риболов.

Анатолий

Истината е, че не всеки възрастен би направил това, което Виолета стори за един непознат. Нейното чисто сърце и безкрайната милост ни дават надежда, че светът е пълен с невероятни и грижовни хора.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниСоциални грижи