Начало Лайфстайл Аз и моето семейство За дома и градината Домашна галерия за модерен интериор

Домашна галерия за модерен интериор

Домашна галерия за модерен интериор - изображение

Помните ли пълните със снимки стени? На запад този стил в интериора бе изключително модерен през 80-те години. Но с развитието на технологиите, а по-конкретно на телефоните, тенденцията бързо затихна.

Сега, три десетилетия по-късно отново се възражда старата традиция, но, както всяко прераждане, и това търпи някои промени. В последно време хората окичват стените си с рамки, но в тях невинаги слагат снимки. Понякога залагат на някое модерно изображение, абстрактни форми, пощенски картички/марки или рекламен плакат. Така имат едновременно ретро, но и съвременен стил в дома си.

Стена със сними, плакати и надписи в рамка

Много магазини, специализирали във фотоси, рамки и други подобни аксесоари, фалираха отдавна. Дигиталните снимки, социалните мрежи и хранилищата (облаци и пр.) завладяха световния пазар. Кому е нужна хартиена снимка, след като може да има стотици кадъра на ден в телефона си. Чувствата, които носи една отпечатана снимка, обаче са съвсем различни от тези на дигиталната. Неслучайно, когато искате да поднесете подарък, давате колаж от хартиени снимки, а не виртуални. Самият спомен сякаш е по-ценен, когато е съхранен на хартия.

Именно тази носталгия към спомените и чувството на топлина накара снимките в рамка отново да се върнат в домовете на хората. Сега всеки, който иска да вкара малко винтидж дизайн в дома си, се обръща именно към тази тенденция. От цяла стена в снимки до големи рамкирани рекламни плакати – комбинацията може да бъде абсолютно всякаква, в зависимост от цветовата гама в апартамента ви, стила на мебелите и личния ви вкус. Мнозина се вдъхновяват от платформи като Pinteres и Instagram и принтират целите си стени във вдъхновяващи цитати или други красиви изображения.

Ако желаете да аранжирате своя дом с някое произведение на изкуството, но не можете да си позволите толкова голям разход, имате чудесна алтернатива. Подберете безплатни картини или снимки от интернет в една обща тематика и гама, изкарайте ги в най-близкото фото, сложете ги в рамки и си направете цяла галерия в коридора или хола.

Стена със снимки

В случай, че цветовете в апартамента ви са топли, цветни и свежи, винаги може да си изберете някое абстрактно изображение, цитат със специален дизайн или ретро постер. А защо не и всичко заедно? Със сигурност ще освежи значително дома ви, създавайки по-артистична атмосфера.

Празната стена предразполага също и към галерия от лични снимки. Изкарайте на хартия фотографии с любимите си хора от незабравими места и моменти.

Рамки със снимки

И не, не е задължително да са две-три снимки. Окачете рамки с фотоси по цялата стена и всеки ден си припомняйте тези съкровени спомени.

Не изключвайте кухнята и банята като стаи, в които може да вдъхнете малко креативност. В кухнята може да окачите тематични изображения с плодове, зеленчуци или други храни. Колкото по-цветни, толкова по-добре.

Кухненски интериор със снимки

Банята също не е за пренебрегване. В нея може да поставите няколко общи снимки от морето или пейзажи от някой екзотичен остров.

Този тип домашна галерия допринася много за атмосферата в дома и повишава чувството за уют дори повече от цветята. А най-хубавото е, че е почти безплатно.

Автор: Милена Минчева

Снимки: freepik.com; pixabay.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияНовини