Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции 16 причини да се възхищаваме на Япония – I част

16 причини да се възхищаваме на Япония – I част

16 причини да се възхищаваме на Япония – I част - изображение

Япония е една от най-невероятните страни в света. В нея хилядолетните традиции тихо и спокойно съществуват заедно с най-новите технологични достижения. Вижте 16 факта, които ни карат да се възхищаваме искрено на тази страна.

Токио е най-безопасния метрополис в света

Токио

Изследователският център Economist Intelligence Unit публикува класация на най-безопасните градове в света. При подбора им са взети под внимание фактори като информация, лична сигурност, здравна грижа и инфраструктура. На първо място е Токио, на второ – Сингапур, а на трето японският град Осака.

Подробни инструкции

Инструкции в япония

В Япония за всяко нещо си има подробно упътване или ръководство за употреба и дори чужденците могат да го разберат лесно, защото често е преведено и на английски и е придружено от илюстрации.

Японските деца имат общ рожден ден

Японски деца

15 ноември е голям празник за всички деца, които са 3, 5 или 7 години и се нарича Шити-Го-Ган, което се превежда като "Седем-пет-три". Тези числа се смятат за магически в Япония и за изключително важни периоди от детското израстване.

Ежедневни сутрешни упражнения

Йога

Учениците и служителите на повечето компании започват деня си с общи физически упражнения. Тази традиция съществува от 1928 г. и е насърчавана от държавата, защото не само кара хората да се чувстват по-добре, но и ги сближава, което е много важно за комунална страна като Япония.

Премиален петък

Японски служители

Не е тайна, че повечето хора в Япония страдат от преумора, защото взимат много допълнителни работни часове. За да се бори с този факт правителството е одобрило програма, наречена Премиален петък. Всеки последен четвъртък на месеца служителите могат да се прибират с няколко часа по-рано от работа. Първият, който се възползва от тази програма /окуражавайки и другите да го направят/ бе самия министър на икономиката Хирошиге Секо – той отишъл да поиграе кърлинг.

В Япония има компании с хилядолетна история

Япония

Правата за собственост са много стриктни, поради което съществуват компании като Hoshi Ryokan /традиционен японски хотел/. Тя съществува от 718 г. и е управлявана от едно и също семейство цели 46 поколения.

Невероятни приюти за диви животни

Лисици

Сред тях са Селото на лисиците в префектурата Мияги на остров Хоншу. Селото е пълно с диви лисици и може да бъде посетено от всеки с изключение на малките деца.

Бързи пътни ремонти

Дупка на пътя във Фукуока

През 2014 г. на улица въс Фукуока се отворила дупка с диаметър 14 м. Тя вероятно била резултат от строежа на метрото, но за щастие никой не бил наранен. Дупката била поправена само за 48 часа, което изуми интернет потребителите по света.

Към втора част > > >

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлСнимкиНовиниИсторияЛюбопитноСпортДиетиАлтернативна медицинаРецепти