Начало Лайфстайл Интимно Езикът на тялото Jin Shin Jyutsu - древното японско лечебно докосване

Jin Shin Jyutsu - древното японско лечебно докосване

Jin Shin Jyutsu - древното японско лечебно докосване - изображение

Джоан e 30-годишна жена, която внезапно започва да изпитва болки в долната част на гърба. Те изчезват сами, но до дни отново се появяват.

Вторият път с още по-голяма сила. Лекарят не успява да намери конкретна причина за оплакванията й. Изписани са болкоуспокояващи, които действат, но предизвикват странични ефекти – разстроен стомах, замайване, сънливост през по-голямата част от деня. Джоан изпробва различни методи на лечение, но нищо не помага. Близък приятек й разказва за техника, която води до незабавно облекчаване на страданията. С идеята, че вече няма нищо за губене, Джоан се съгласява да се види със споменатия от приятеля си лечител. Само една сесия по-късно болките й намаляват значително и за първи път от месеци се чувства истински спокойна. След втората сесия болката изчезва напълно.

Какво е Jin Shin Jyutsu?

Лечителите в Далечния изток са били наясно от векове, че заболяванията се появяват от напрежение и дисбаланс. Неизпуснатото напрежение на тялото причинява дисбаланс на енергии, които увеличават умората и дискомфорта. Когато това състояние продължава, се развиват сърдечно-съдови болести и дегенеративни заболявания. С течение на времето, лечебните изкуства са разработени, за да помогнат за възстановяване на баланса между енергиите на тялото.

Jin Shin Jyutsu е древна японска практика, широко известна и практикувана още преди раждането на Буда и Мойсей. Нейната основна цел е да освободи натрупалото се в тялото напрежение и да възстанови прекъснатите енергийни потоци. Когато е възстановен енергийният баланс на тялото, то се лекува. А процесът на оздравяване е естествен резултат. Подобрява се цялостното здраве на организма, болките намаляват, а имунитета към болести и дегенерация се повишава.

Jin Shin Jyutsu е повече от лечебно изкуство, то е философия за живота. 

Според това изкуство ръцете са проводници на енергия, която протича в човешкото тяло. Отделните области на ръцете отговарят на органите в тялото и само чрез лек допир енергийните потоци се насочват в желаната посока. За балансиране на енергията всеки пръст от нашето тяло засяга различна емоция. 

Възстановяването на правилния енергиен поток в цялото тяло незабавно намалява стреса и напрежението и възстановява стабилността на ума, тялото и духа ви. Дългосрочният резултат е добро здраве и благополучие.

Западните лекари обикновено се привеждат в по-голяма степен към употребата на медикаменти и хирургия за лечение на болка. Те са скептично настроени към друг вид лечебни изкуства, които облекчават болката на пациентите.

Научните изследвания многократно показват, че техниките на акупресура, подобни на специфичните модели на допир, използвани в Jin Shin Jyutsu, са полезни и по много други начини: понижават умората и постоперативна болка, редуцират симптомите на хронична болка и повишават възприятието за качество на живота.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: losethebackpain.com

Снимки: withdrawal.theinnercompass.org

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиИсторияНовиниЛюбопитноСпортАлт. медицинаДиетиРецепти