Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Татуирането на името на възлюбения се смята за лоша идея от стотици години

Татуирането на името на възлюбения се смята за лоша идея от стотици години

Татуирането на името на възлюбения се смята за лоша идея от стотици години - изображение

Празници като Свети Валентин, годишнини или рождени дни напомнят за това, колко е важно да показваме своята отдаденост и привързаност към половинката си. За някои това означава да си направят татус с името или инициалите на любим за тях човек.

Не съществува официална статистика за броя хора предпочели да покажат своята обич по този решителен начин. Кратко онлайн проучване обаче показва хиляди снимки, клипове, дискусии и статии на теми като: защо да си направим подобен татус, как да имаш връзка с някого с татуировка на бивш любим и всесилното проклятие, свързвано с разпространената практика. Според проклятието перманентното поставяне на името на половинката върху тялото задължително води до провалена връзка.

Множество известни личности могат да се похвалят с подобни татуси, като най-известните представители са Дейвид и Виктория Бекъм. Те обаче още не са станали жертви на страшното поверие.

Трайни символи

Подобна демонстрация на отдаденост към връзката между двама партньори се наблюдава от векове. В Япония, например, през 18-ти век голям брой куртизанки са показвали предаността си към своя любим, като са татуирали името му върху горната част на ръката си.

Гравюра на Йошитоши (1839-1892)

Гравюра на Йошитоши (1839-1892) изобразява японска куртизанка, хапеща парче плат, докато получава татус на ръката си.

 

Често японската дума за живот (иночи) също се татуира над името на избраника, за да означи надеждата на куртизанката, че връзката ще трае докато смъртта ги раздели. Възможно е и мъжът да получи татус с името на любимата си куртизанка върху горната част на ръката си.

Трайна любов?

Най-големият проблем с популярната практика не се е променил. През 18-ти век, както и днес, не всички връзки просъществуват цял живот. Когато връзката между двама влюбени приключи, татусите спират да бъдат толкова желани.

Разбира се, татуировките могат да бъдат премахнати. През 18-ти век в Япония са използвани два метода: изгаряне с помощта на лула за тютюн или с горящи изсушени листа от див пелин. Двата начина са изключително болезнени и оставят дълготрайни белези, които да напомнят на възлюбените за провалената връзка.

За щастие, методите за отстраняване на нежелани татуси са се развили доста през последните 300 години и вече не налагат изгарянето като способ за справяне с проблема. Една от основните причини за премахване на татуировки е раздяла с половинката, следователно раздяла и с перманентно изписаното име на бившия любим.

Доста известни личности като Мел Би, Мелани Грифит, Кайли Дженър и Хайди Клум са разбрали, че татусите с името на половинките издържат, дълго след като отношенията приключат. Анджелина Джоли е известна с изказването по темата - "Никога няма да бъда достатъчно глупава, за да си татуирам името на мъж отново."

По статията работи: Нора Маркова
Източник: theconversation.com
Снимки: pixabay.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЛюбопитноИсторияНовиниАлт. медицинаПсихологияЗдравни съветиЛеченияСпортДиетиРецепти