Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 17 обикновени предмети от бита, които са се променили до неузнаваемост – част 2

17 обикновени предмети от бита, които са се променили до неузнаваемост – част 2

17 обикновени предмети от бита, които са се променили до неузнаваемост – част 2 - изображение

Светът се разраства все по-бързо от ден на ден. Наред с развитието, всичко се променя. С всеки изминал ден нашите ежедневни полезни джаджи се подобряват, наред с най-новите технологии. Тези предмети от бита се обновяват по отношение на форми и разширени допълнителни функции. Всичко, на което сме свидетели днес, напълно променя формата или размера си в сравнение с миналото.

Ето списък на тези изобретения, които са се променили напълно в своите размери и характеристики!

Дигиталната камера

Днес ние снимаме всичко упорито в стремежа да уловим всеки момент, който ни се случва. Дори и смартфоните ни имат невероятни камери, което ни дава възможност да не носим "тежките" си фотоапарати. Просто натискаме бутон и готово. Поглеждайки назад към 1975 г., можем да видим, че камерите са изключително тежки (почти 4 килограма) и съдържат 16 батерии.

Тоалетна хартия

През 589 г. сл. Хр. хартията първоначално се използва за тоалетни и хигиенични нужни предимно в Китай. Тя става икономически достъпна през 1857 г. В онези дни тоалетната хартия е в квадратна форма и опакована като куп с документи. Тя се предлага в доста различни форми в сравнение с това, което имаме днес като избор. През 1880-те Великобритания въвежда меки салфетки и ги нарича "хартия"; Това е и произходът на тоалетната хартия.

Пералня машина

През 1851 г. е патентована машина за пране на дрехи. По онова време тя наподобява всички останали машини. Тези древни машини са експлоатирани с ръце и могат да изпират 10-15 ризи едновременно. Днес пералните машини не изискват човешки усилия. Просто натискате един бутон и сте готови!

Чорапи

Първоначално чорапите се появяват в Египет през III в. сл. Хр. Странната дупка между пръстите на краката, която виждате на снимката, е с цел древните египтяни да ги носят със своите обувки. Днес е почти невъзможно да живееш без чорапи. Някои хора не се чувстват комфортно да носят обувки без чорапи. Днес те са основна част от всекидневния живот на всеки от нас.

Телевизор

Първоначалното широкомащабно производство на телевизори се състои в Германия през 1934 г. Обикновената дървена кутия с малък екран и размита картина струва на купувача около 445 долара. След напредъка в технологиите и подобренията в технологията на телевизорите е доста трудно да ги приемем като огромна кутия. Фантастичните тънки плазмени телевизори с големи екрани завладяха живота ни.

Слънчеви очила

Първоначално очилата са предназначени да предпазват не само от слънцето, но и от "снежна слепота". Жителите на Северния полюс правят очилата си от дърво, кости или друг непрозрачен материал, оставяйки тънки отвори за очите. Сега, знаете, те се произвеждат от тънки стъклени материали и са много по-комфортни, вероятно. Слънчевите очила, които ни спасяват от вредните лъчи на слънчевата светлина идват в голямо разнообразие от стилове.

Източник: tapoos.com

Снимки: Пак там

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовиниЛюбопитноСоциални грижиПсихологияКлинични пътекиИсторияРецепти