Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Истинската история на Лина Медина: момичето, което ражда на 5

Истинската история на Лина Медина: момичето, което ражда на 5

Истинската история на Лина Медина: момичето, което ражда на 5 - изображение

Лекарите в Писко, Перу, не могат да повярват на очите си, когато за първи път виждат Лина Медина. Те смятат, че тумор расте в корема й. Но в последствие се изправят пред един от най-странните случаи в историята на медицината ...

Семейството й отвежда Лина в болницата и лекар, на име Герардо Лозада, преглежда 5-годишното момиче. Прегледът сочи, че репродуктивните органи на Линда са напълно развити и тя е бременна в 8-мия месец!

Тя има цикъл от 3-годишна възраст, а по-нататъшно изследване открива, че тя страда от заболяване, наречено "ранен пубертет" и менструацията й всъщност започва, когато е на осем месеца.

Обикновено пубертетът започва на 11 при момичетата и 12 при момчетата.

За преждевременен пубертет се счита, когато началото му настъпва преди навършване на 8-годишна възраст при момичетата и 9 при момчетата. Неговата причина е неизвестна, но по-късно това води до по-уголемени гърди, окосменост под мишниците и бърз растеж на височина. В случая на Лина, това означава, че детето може да роди.

Няколко седмици след последната си визита (на 14 май, 1939 г.), Лина ражда с цезарово сечение, защото тазът е твърде малък за естествено раждане.

78 години по-късно Лина остава най-младият потвърден случай на човешка бременност.

Детето тежи 2.70 кг., добре оформено, в добро здраве и носи името Херардо. Линда напуска клиниката с детето си няколко дни по-късно.

През 1979 г. синът й почива от заболяване на костния мозък на 40-годишна възраст. Лина, която никога не е говорила за бременността си, е все още жива и е на 85. Тя се омъжва през 1970 г. и ражда втори син.

Лина и синът й са отгледани като брат и сестра в селото, в което са родени. Никой не знае, че те са майка и син. Дори самият Херардо не знае до своята 10-годишна възраст.

Разбира се, бременността й има и тъмна страна...

Никога не се разкрива кой всъщност е бащата или обстоятелствата около забременяването й.

Веднага след инцидента, бащата на Лина е арестуван за сексуален тормоз и злоупотреба, но той е освободен поради липса на доказателства.

Статия, която прави преглед на случая през 1955 г., предполага, че това има връзка с празненства, които се провеждат в селата на Андите, като това, в което е родена Лина. Те често завършват с оргии, в които изнасилването не е необичайно.

Но все още е неизвестно как 5-годишната Лина забременява ...

Източник: theladbible.com

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияНовиниЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноПсихологияСоциални грижиВидеоАлтернативна медицинаНаучни публикацииСпортКлинични пътекиЗдравни проблемиФизиологияЛеченияМедицински изследванияСпециалистиНормативни актовеПроизводителиИнтервютаХранене при...Ботаника