Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз Истински истории: Казаха ми, че никога няма да имам дете, но се случи чудо

Истински истории: Казаха ми, че никога няма да имам дете, но се случи чудо

Истински истории: Казаха ми, че никога няма да имам дете, но се случи чудо - изображение
Една трогателна и чувствена история за загубената надежда и искрицата, която я възпламенява отново.

Казаха ми, че никога няма да имам дете

Току-що навършила 19 години разбрах, че няма да мога да забременея. Проблемът беше повече от сериозен, затова се съветвах със седем от най-добрите специалисти в страната. Всички потвърдиха диагнозата, а тези, които допуснаха, че дори по чудо мога да забременея, казаха, че не бих могла да износя плода, поради усложненията на матката ми.

Незнайно как, приех това като абсолютен факт и не се опитах да се боря срещу него. Може би защото съм била твърде млада, може би защото вътрешно съм се чувствала толкова зле, че съм искала да го потисна, но успявах да се правя, че нищо сериозно не се е случило.

След точно 5 години започнаха нови проблеми. Чувствах се странно. Имах болки в цялото тяло. Започнах да изпитвам нужда да ям само праскови, към които всъщност съм алергична. Сменях настроението на всеки 2 минути, което за мен никак не е характерно. По препоръки на всички близки си направих тест за бременност, но знаех какъв щеше да е резултатът.

Тогава се случи чудото. Беше положителен.

Още на другия ден отидох на лекар и той потвърди, че бях бременна вече в шеста гестационна седмица.
Минаха няколко месеца, в които аз не бях на себе си. Едва когато плодът порасна достатъчно, за да чуя ритъма на сърцето му, приех какво се случва и повярвах, че наистина ще ставам майка. В този момент започнах и да усещам всичко, което се случваше в тялото ми. И до днес не мога да го опиша, но знам, че никога не съм се чувствала по-добре.

С това удовлетворително чувство обаче се появи и едно ехо от миналото ми, което повтаряше всеки ден „Ти не можеш да износиш детето“, „Ти не можеш да бъдеш майка“. Въпреки това бебето продължаваше да расте в корема ми и това ме караше да заглуша зловещите гласове от миналото си.

С научаването на пола бе дошло времето и за избиране на име. Терминът ми беше през юни, затова ми хрумна, че искам да направя рождения му месец част от името. За едно дете, родено под зодиакалния знак "Близнаци", е нужно да се измисли силно и диво име. Започнах да проучвам думата "юни" (june). Оказа се, че има общ корен с Juniper (хвойна) – дърво с дълбока история и символика. Затова реших, че моето дете чудо трябва задължително да се казва Juniper.

Когато бебето започна да рита, напълно осъзнах връзката между силата на тялото ми и енергията на името, което избрах. Двете заедно създадоха човек, непоколебим и буен, който е готов да се бори, дори срещу ужасното пророчество на лекарите. От този момент вече и бях напълно уверена, че ще родя безпроблемно това дете и ще го отгледам с цялата любов и отдаденост, на която съм способна.

Родих с Цезарово сечение. Синът ми се появи на този свят доста мъничък, но пък беше перфектен. От този момент аз нося гордо името МАЙКА и знам, че съществува нещо по-силно от съвременната медицина. Не знам дали е Бог, природа или самата Аз, но нещо ми помогна да забременея и да износя докрай детето си.

Редактор: Милена Минчева

Източник: mother.ly

Снимки: unsplash.com

Още по темата:

5.0, 5 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛайфстайлИсторияЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиАлт. медицинаНаучни публикацииПатологияКлинични пътекиСпортСоциални грижиПсихологияВидеоИзследванияЛеченияФизиологияЗдравни проблемиСпециалистиНормативни актовеПроизводителиХранене при...ИнтервютаБотаника