Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Шокиращи исторически случаи на кръвосмешение

Шокиращи исторически случаи на кръвосмешение

Шокиращи исторически случаи на кръвосмешение - изображение

Кръвосмешението е сериозно табу в много култури по света, но няма да повярвате колко много случаи има в историята. Братовчеди се женят за братовчеди, майки и синове, дъщери и бащи, далечни роднини от всякакъв вид ... кръвосмешението в историята не е толкова необичайно, колкото може би си мислите.

Още по-шокиращо от самото кръвосмешение, са някои от имената, свързани с него. Не всичко е с цел да се запази властта в семейството, има и някои големи интелектуалци и учени в този списък, и дори американски президент! Някои от най-шокиращите случаи на кръвосмешение през цялата история включват хора, които най-малко бихте очаквали.

На всички нас са известни някои от случаите на съвременното кръвосмешение, известни хора от Холивуд, които са били в инцестни връзки или жертви на кръвосмешение, но картината на историческото кръвосмешение е малко по-объркана, тъй като по-често няма официална база данни за това.

Случаите в този списък са или документирани в някаква форма или силно твърдени.

Клеопатра се жени за двамата си братя

Клеопатра, последният владетел на Египет от династията на Птолемеите, се жени за двамата си братя. Ако това не ви звучи достатъчно шокиращо, тя по-късно ги убива.

Възраст: Умира на 39 години (68 г. пр.н.е.-29 г. пр. Хр.)

Родина: Александрия, Египет

Чарлз Дарвин се жени за първата си братовчедка

Чарлз Дарвин дарява на света теорията за еволюцията. Не е изненадващо, че някои от децата му, резултатите от кръвосмешението му, са родени с аномалии. Той подозира и изучава инцеста като вероятна причина за техните нещастни резултати.

Възраст: Умира на 73 (1809-1882 г.)

Място на раждане: град Шрюсбъри, графство Шропшър, Великобритания

Професия: биолог, учен, природолюбител, геолог, писател

Съпругът на кралица Виктория е неин първи братовчед

Кралица Виктория силно подкрепя брака между близки родственици. Тя урежда инцестни бракове и за децата и внуците си, защото смята, че това е сигурен начин да се осигури мир и благоденствие за цяла Европа. Първата световна война в голяма степен доказва, че това разбиране е погрешно.

Възраст: Умира на 82 (1819-1901 г.)

Родина: Евразия, Великобритания, Лондон, Кенсингтън Палас, Англия

Алберт Айнщайн се жени за втората си братовчедка

Един от най-известните умове през последните 200 години се жени за втората си братовчедка скоро, след като се развежда с първата си съпруга. Макар да се омъжите за втория си братовчед, не е технически незаконно в Съединените щати, много хора все още го смятат за кръвосмешение.

Възраст: Умира на 76 години (1879-1955 г.)

Родина: Улм, Германия

Професия: математик, физик, учен, теоретичен физик, автор и още

Тутанкамон се жени за сестра си

Родословното му дърво е толкова изпълнено с кръвосмешения, че не е изненада, когато младият владетел се жени за сестра си. Той и опитите му за потомство претърпяват малформации поради непрекъснатия инцест.

Родина: Древен Египет

Хабсбургите до голяма степен се женят помежду си

Крал Чарлз ІІ е кулминацията на 200-годишен инцест в семейството на Хабсбургите. Линията свършва с него поради крайните аномалии и безплодие - резултатите от поколения кръвосмешения.

Източник: ranker.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияАнкетиСнимкиПсихологияЛюбопитноВидеоРецептиАлт. медицинаТестовеНаправления в медицинатаСпортКомпании и организацииЛичностиОткритияГеография