Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Странни факти за животните, които ще ви натъжат - част 1

Странни факти за животните, които ще ви натъжат - част 1

Странни факти за животните, които ще ви натъжат - част 1 - изображение

Понякога сме склонни да мислим, че повечето животни притежават страхотен свободен живот из природата, размножават се на случаен принцип и похапват на слънце. Е, ако някога сте завиждали на тези космати, пернати или многокраки животинки, то помислете отново. Събрахме колекция с едновременно странни и любопитни факти за тях, които ще ви накарат да осъзнаете, че животът невинаги е розов, независимо от кой вид сте.

Въпреки впечатлението, което може да получите от множеството очарователни картинки на котки и кучета, които редовно наводняват интернет, в някои отношения нашите приятели с животински произход някак са изтеглили късата клечка в живота. Ще научите случайни факти, които ще направят последната ви бременност или проблеми с изоставянето да изглеждат като детска игра. Ще научите кое морско същество е наистина най-безсърдечното в океана и коя порода се е използвала като куче-бавачка векове преди да бъде вкарана в стереотипа на Холивуд.

Така че следващия път, когато ви се прииска да реконструирате къщата си, вижте с какво си има работа средностатистическото джудже лемур.

Иска ви се да не бяхте толкова зависими от вашата половинка? Имаме история, свързана с женските порове, която ще ви просълзи. Независимо как се чувствате, относно собствения си живот, тези факти за животните ще ви накарат да погледнете от друга перспектива.

Преди да бъдат вкарани в стереотипи, питбулите са известни като кучета-бавачки

Питбулите са особено интелигентни, покровителствени и обичат да обгрижват своите стопани. За съжаление скорошните стереотипи предизвикват огромен страх около породата, която с подходяща грижа и обучение може да бъде сред най-любвеобилните и нежни кучета.

Майката опосум носи бебетата на гърба си

Бебетата опосуми прекарват грубо първите три месеца от живота си в торбичката на майка си, където се кърмят, докато не станат достатъчно възрастни, за да изпълзят навън. На този етап те все още не са готови да се изправят пред света сами и обикновено прекарват следващите две седмици, придържайки се към козината на майка си. Веднъж, когато се почувстват достатъчно зрели, те започват да падат едно по едно.

Птиците се нуждаят от гравитация, за да преглъщат; Те не биха могли да се хранят в космоса

НАСА първоначално смята, че да се изнесат птици в космоса е чудесна идея, тъй като те са наистина лесни за оглеждане. Планът се оказва ужасно погрешен, когато осъзнават, че птиците не могат да преглъщат без наличието на гравитацията. Както става ясно, гърлата на повечето птици са само гравитационни улеи, поради което те обръщат главите си назад, за да преглътнат.

Скръбта, а не пълната луна, кара вълците да вият

Въпреки че вълци от време на време вият, за да отблъскват други вълци далеч от своята територия, учените разкриват, че понякога воят им има по-мека страна. Проучванията показват, че те вият, за да намерят липсващите членове на глутницата си и, че колкото по-близка е връзката на виещия с липсващия член на глутницата, толкова по-упорит е воя му.

Повечето октоподи са самотници и предават много малко умения на потомците си

През по-голямата част от времето октоподът е самотник и прекарва времето си в своите бърлоги в скалите. Въпреки че се чифтосват с други октоподи, октоподите обикновено са негрижовни родители, които предават много малко умения на своите потомци.

Жирафите спят само 20-30 минути на ден в дивата природа

Не само, че повечето жирафи спят прави, те го правят за изключително кратко. Жирафите в дивата природа спят само 20-30 минути на ден чрез серия от къси дремки. По този начин те могат да останат нащрек за хищници.

Зъбите на бобъра никога не спират да растат, така че той трябва да дъвче постоянно

Точно така, привидно изглежда сякаш дъвченето на трупи е една от любимите им развлекателни дейности. Но ако бобрите не изхабяват зъбите си, те биха били твърде големи, за да могат да се хранят.

Мишките могат да усетят, когато останалите мишки са тъжни

Проучване от университета в Монреал показва, че подобно на хората, мишките действително изпитват съпричастност, когато някой от техния вид е тъжен или болен.

Прасетата са доказано по-умни от средностатистическите 3-годишни

Свинете не само доказват, че са по-умни от кучетата, но дори демонстрират, че могат да се справят по-добре от 3-годишно дете, когато става дума за разузнаване. Проучване в Пенсилвания разкрива още, че те превъзхождат повечето примати във видео игрите, пред които са изправени в експеримента.

Враните никога не забравят лицето ви

Когато става въпрос за врани, това определено не е птица, чиято лоша страна искате да докачите. Изследванията показват, че ако врана се чувства заплашена от вас, тя ще помни лицето ви до края на живота си и ще ви атакува при всяка възможност, която получава, с помощта на многото си приятели.

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: ranker.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлТестовеЛюбопитноЗдравни съветиНовиниПсихологияЛеченияСпортАлт. медицинаИсторияЗаведения