Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Какъв е вкусът на човешкото – историята разказва

Какъв е вкусът на човешкото – историята разказва

от 30 яну 2018г., обновено на 05 юни 2018г.
Какъв е вкусът на човешкото – историята разказва - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Когато през 90-те години излиза Мълчанието на агнетата и Ханибал Лектър се превръща в един от най-популярните и хладнокръвни злодеи на всички времена, у много хора (поне в такива с достатъчно развита поносимост към канибализма) се зараждат някои интригуващи и неудобни въпроси.

Човешкото попада под категорията червено месо като консистенцията му наподобява тази на говеждото, но според разказите на хора, които действително са го опитвали, вкусът е много по-фин. През 20-те години на XX век журналистът Уилям Сийбрук предприема пътуване до Западна Африка, където подробно документира опита си с канибалско племе. След завръщането си в Париж, Сийбрук посещава местна болница, от която си набавя човешко месо и го приготвя подобаващо. По думите му вкусът напомня за идеално зряло телешко месо, без да има някакъв по-специфичен или отличителен аромат.

Армин Майвес е известен немски канибал, който избира жертвата си чрез интернет сайтове, предназначени за хора с по-необичайни фетиши. Майвес изяжда почти 40 килограма месо от човек, който доброволно се подлага на процедурата.

Армин Майвес е всъщност компютърен техник. Преди да намери достойна жертва за своя фетиш, той се среща с още шест души, които обаче се отказват, преди да се стигне до съществената част.

Майвес дава интервю от затвора, в което споделя, че смята вкуса на човешкото месо подобен до този на свинското, с разликата, че го определя като по-твърдо и горчиво. Днес той се подвизава като еко защитник и вегетарианец.

Исей Сагава, който в момента кръстосва Токио като свободен човек, прекарва два дни в изяждането на 25-годишната жена, която убива. Събитието се развива, докато е студент в Париж. Сагава определя преживяването като "чудесно" и твърди, че бедрата на жената са били любимата му част - за разлика от гърдите й, които сметнал за твърде мазни.

Канибализъм

Два не особено известни случая от 1920 г. в Европа накланят везната към оприличаването на човешкото със свинско месо. Пруският сериен убиец Карл Денке продава частите на 40 свои жертви, опаковани като нарязано свинско месо. Хриц Хаарман и Карл Гросман пускат човешко месо на черния пазар за свинско, а Гросман стига дотам да продава дори на щанд за хот дог.

Две други истории разказват, че вкусът е по-скоро сладък. През зимата на 1874 г. Алфред Гринър е част от шестчленна планинска експедиция в Колорадо. Гринър убива останалите 5 души, когато провизиите рязко намаляват. През 1883 г. той разкрива пред журналист, че гръдният мускул е най-вкусното месо, което някога е опитвал.

Омайма Нелсън, която изяжда жестокия си съпруг през 1991 г., описва човешките ребра като много сладки. Причината, разбира се, може да е в барбекю соса, който е използвала.

Въпреки че канибализмът е тема табу (и освен това е престъпление, което подлежи на наказателна отговорност) съществуват обстоятелства, които могат да го изискат. Моряците например са го наричали "обичаят на морето". Тази практика продължава векове наред до началото на XIX век. Щом настъпи извънредно положение в морето или недостиг на провизии, екипажът тегли жребий, за да определи кой трябва да бъде убит и изяден. Смъртоносният жребий е бил избягван само ако някой на борда е вече мъртъв.

От гледната точка на оцеляването проявата на канибализъм спасява живота на 16 души, които претърпяват самолетна катастрофа с Унгарска авиолиния. Мястото, на което самолетът се разбива, е толкова отдалечено, че отнема цели 72 дни на екипа да успее да го намери. От тях 29 души са изядени, 16 оцеляват. Естествено, моралните и здравословни последици от подобно деяние (спрямо личната настройка) са огромни.

Все пак, дори когато въпросът е на живот и смърт - избор има, но и човешкото месо не e най-лошият възможен протеин, който да се наложи да опитате.

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: all-that-is-interesting.com, pixabay.com/bg

Още по темата:
  • 10 филма по истински случаи, които не ни се иска да са се случвали (2 част) 10 филма по истински случаи, които не ни се иска да са се случвали (2 част)
  • 10 филма по истински случаи, които не ни се иска да са се случвали (1 част) 10 филма по истински случаи, които не ни се иска да са се случвали (1 част)
  • 5 от най-злите жени в историята 5 от най-злите жени в историята
  • Уилям Дезмънд Тейлър и "престъплението от страст", което разтърси ранния Холивуд Уилям Дезмънд Тейлър и "престъплението от страст", което разтърси ранния Холивуд
5.0/5 2 оценки

Продукти свързани със СТАТИЯТА

АНГЕЛИТЕ НЕ ОЦЕЛЯВАТ НА ЛЕДА - АЛЕКСАНДРА МАРИНИНА - ХЕРМЕС
15.95лв.

АНГЕЛИТЕ НЕ ОЦЕЛЯВАТ НА ЛЕДА - АЛЕКСАНДРА МАРИНИНА - ХЕРМЕС

ДОМЪТ НА ГУЧИ - САРА Г. ФОРДЪН - СИЕЛА
19.90лв.

ДОМЪТ НА ГУЧИ - САРА Г. ФОРДЪН - СИЕЛА

КЛЮЧЪТ НА СОЛОМОН - ЖОЗЕ РОДРИГЕШ ДУШ САНТУШ - ХЕРМЕС
21.95лв.

КЛЮЧЪТ НА СОЛОМОН - ЖОЗЕ РОДРИГЕШ ДУШ САНТУШ - ХЕРМЕС

АЛЕКС КРОС: НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ОТ ЗЛОТО - ДЖЕЙМС ПАТЕРСЪН - ХЕРМЕС
21.95лв.

АЛЕКС КРОС: НЕ СЕ СТРАХУВАЙ ОТ ЗЛОТО - ДЖЕЙМС ПАТЕРСЪН - ХЕРМЕС

Нов
ДРУГ ВИД ЗЛО - АНДРЮ УИЛСЪН - СИЕЛА
17.95лв.

ДРУГ ВИД ЗЛО - АНДРЮ УИЛСЪН - СИЕЛА

СИБИРСКИ ТАЙНИ - АЛЕКСАНДРА МАРИНИНА - ХЕРМЕС
15.95лв.

СИБИРСКИ ТАЙНИ - АЛЕКСАНДРА МАРИНИНА - ХЕРМЕС

Коментари към Какъв е вкусът на човешкото – историята разказва

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Какъв е вкусът на човешкото – историята разказва
    www.framar.bg 
    на 17 May 2025 в 06:04
    Коментирайте "Какъв е вкусът на човешкото – историята разказва"

СТАТИЯТА е свързана към

  • За свободното време
  • Непозната земя
  • 10 филма по истински случаи, които не ни се иска да са се случвали (2 част)
  • Има човек, има проблем, няма човек, няма проблем: жертвите на терора на Сталин
  • 10 криминални истории, последвани от необикновени случайности (1 част)
  • 10 страни, в които жените нямат никакви права
  • 20-те най-страшни серийни убийци, които светът някога е виждал (1 част)
  • Ефектът на страничния наблюдател: какво представлява и как да го предотвратим
  • Лекар по палиативни грижи е обвинен за убийството на 15 души
  • 5 от най-злите жени в историята
  • 10 филма по истински случаи, които не ни се иска да са се случвали (1 част)
  • 20-те най-страшни серийни убийци, които светът някога е виждал (2 част)
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Какво представляват хлоратите: приложение и въздействие върху човешкото здраве

преди 107 дни, 20 часа и 46 мин.

Кубчето на Рубик - Историята на една легендарна главоблъсканица

преди 218 дни, 18 часа и 52 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Услуги в България на speedybook.pro

преди 18 часа и 8 мин.

Какво представлява прозяването

преди 5 дни, 9 часа и 9 мин.

Кои са летните фестивали, които ще посетите?

преди 5 дни, 9 часа и 20 мин.

Шалгам - сок от виолетов морков за детоксикация

преди 5 дни, 9 часа и 27 мин.
Всички

АНКЕТА

Прозрачна ли е благотворителността в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ПОУМОН ХИСТАМИН 30 СН

РУУФ РАТ КАПАН ЗА МИШКИ И ПЛЪХОВЕ С ЛЕПИЛО 18 / 13 см CATCHMASTER

НИВЕА СЪН PROTECT & MOISTURE ХИДРАТИРАЩ СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН СПРЕЙ ПОМПА SPF50+ 270 мл

СОЛИНГЕН МАГНУМ КЛЕЩИ ЗА НОКТИ 003

ОРТОТЕХ ОРТО СОФТ РАЗДЕЛИТЕЛИ ЗА ПРЪСТИ ХАЛУКС ПРОТЕКТ

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:39:11

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 16:27:52

V08BA рентгеноконтрастни средства, съдържащи бариев сулфат

Коментар на: Десислава Петрова от 16 май 2025г. в 16:20:59

МАГНЕЗИЕВ БИСГЛИЦИНАТ капсули 200 мг * 120 НАТУРАЛ ФАКТОРС

Коментар на: Петя Петкова от 16 май 2025г. в 15:53:33

НИЛАЦИД ГАСТРОГЕЛ саше * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 май 2025г. в 15:24:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival