Начало Лайфстайл Красота и стил Модерно Онлайн магазин: високи токчета само за мъже

Онлайн магазин: високи токчета само за мъже

Онлайн магазин: високи токчета само за мъже - изображение

По улиците на Бруклин уверено стъпват Хенри Бей и Шаобо Хан, създателите на "Syro"- магазин, който изработва обувки на високи токчета специално за мъже. Не е нужно да можете да ходите с тези обувки, за си ги поръчате – единственото важно нещо е безусловно, безрезервно да обичате себе си – особено като жена.

Високи токчета за мъже Високи токчета за мъже

За Бей и Хан не е непознато вниманието, което върви с тази екстравагантност, но увереността, с която носят обувките изключва всякакво съмнение, че не би трябвало да го правят. Против потисничеството над жените и за свободното женско изразяване, те определят начина си на живот си като съпротива. Именно това ги провокира да насочат вниманието към цветнокожите модели на своята марка. От Инстаграм блога до уебсайта на магазина "Syro" са горди със стила на своите обувки. Последните носят имената на мъжете, които са ги тормозили в младежките години – Дейв, Брус, Чад, Кевин – и символизират подкрепа на малцинствата, от които черпят своето вдъхновение. 

"Регистрирам усещането, че обувките ми са "смела" тенденция, едва когато напусна къщата си и измина три пресечки с тях. Щастлив съм споделя, че моят стил никога не ме е поставял във физическа опасност, но вниманието определено ме удря. Наслаждавам се на това да изразявам себе си чрез модата, наслаждавам се на коментарите на приятелите ми, но вниманието от непознати винаги ме е карало да се чувствам некомфортно", коментира Хенри, едни от основателите на "Syro".

Високи токчета за мъже

Във времена, в които модната индустрия е всичко друго, но не и джендър познавач, идентичността съпоставена с начина на изразяване и въпросът как дрехите, които носим, се вписват в темата, объркват нещата повече от всякога. Затова е най-добре да оставим дрехите и хората, които ги носят, да говорят за себе си. Пред камерата основателите на „Syro” заедно с моделите Паркър Китил, Анди Лопез, Коди Джу и др. възпламеняват женствеността си, сякаш никой никога не им е казвал, че не е нормално момче да носи токчета.

Джендър тениска
Шаобо Хан: "Колкото повече хора се взират в мен, толкова по-силен се чувствам. Може би аз съм луд, но посрещам опасността с вдигната глава. Надявам се да упражня възможно по-голямо присъствие, да покажа извънредно ниво на увереност (дори тази увереност да е фалшива), за да избегна възможно пререкание. Наскоро група европейски туристи се беше втренчила в мен, докато пътувах във влака. Вместо да скрия обувките си, аз ги извадих на показ. Когато дойде време да слизам, станах и вървях категорично и устремено, с високо вдигната глава. Ако смятате, че можете да ме накарате да се почувствам неудобно, по-добре си помислете отново. Никога не съм оставял нечий ограничен ум да повлияе на себеусещането ми."

По статията работи: Наталия Тотева

Източник: refinery29.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиВидеоЛюбопитноСнимкиТестовеНовиниПсихологияФизиологияХранене при...АнкетиСпортСоциални грижиИсторияКлинични пътекиДиетиЛеченияБотаникаСпециалистиАнатомияИзследвания