Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции Сватба в болница: фотограф снима булка с неизлечимо болната й майка

Сватба в болница: фотограф снима булка с неизлечимо болната й майка

Сватба в болница: фотограф снима булка с неизлечимо болната й майка - изображение

Когато Челси и Джордън Харпър разбират, че на майката на Челси й остава само седмица живот, двойката веднага мести датата на сватбата си и планира всичко само за два дни, така че майката на булката да може да присъства на церемонията.

Въпреки ограниченото време, те успешно организират всичко и сключват брак на 13 март – отчасти благодарение на даренията на хора, които искат да им помогнат. Един от подаръците, които получават е самата сватбена фотографка Уенди Тийл, която вижда публикация на двойката във Фейсбук и решава да им предложи услугите си безплатно.

Сватбена церемония в болница
Това, което двойката не знае е, че Тийл ще фотографира сватбата им в същата болница, в която собствените й родители са починали преди 4 години от рак. 

Тийл разбира за тежкото положение, в което двойката се намира от споделен Фейсбук пост, който гласи: "Търсим фотограф за малка церемония във "Fort Erie", Онтарио. Майката на годеницата ми е тежко болна и решихме да се оженим в мемориала на болницата "Дъглас" във вторник, от 14:30 ч., за да може тя да присъства на сватбата на дъщеря си. Отчаяно търсим някой, който може да запази този специален момент за нас. Моля пишете ни, ако имате информация." 

Според написаното от Тийл, тя е отговорила на двойката, след като е разпознала името на болницата. Уенди е била една от многото, които са предложили услугите си – "Скоро стана ясно, че всички, които имат някакво участие в сватбата, са искали да направят подарък на младата двойка".

Сватбена церемония в болница

Но след като Уенди пристига в деня на сватбата, тя разбира, че това не просто е същата болница, в която родителите й са починали, но и сватбената церемония ще се проведе в залата, в която се е състояло погребението на майка й. Четири години по-рано, когато Тийл губи майка си, погребението се провежда отново в болницата, за да може и баща й да присъства. Той умира няколко часа след това. Уенди решава да запази откритието за себе си, за да не натъжава младоженците допълнително на сватбения им ден.

Майката на булкатаБолничният персонал обаче я разпознава. Според поста в страницата й, тя се обръща към екипа с думите: "Когато семейството ми страдаше толкова много, тази болница и хората, които работят за нея ми помогнаха страшно много, застанаха зад мен и семейството ми. Това е моята възможност да върна услугата, да помогна на някого." 

Сватбена церемония в болница Сватбена церемония в болница

ЦитатИ въпреки че нещата се случват в последния момент, церемонията е прекрасна и майката на булката – Ким – успява да види дъщеря си щастлива. Тийл успява да редактира и отпечата някои от сватбените снимки, за да може Ким да ги има в последните си дни.

По статията работи: Наталия Тотева

Източници: independent.co.uk, petapixel.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиРецептиЛюбопитноСпортНовиниИсторияЗаведенияНормативни актовеИнтервютаОрганизацииКомпании и организацииКлинични пътекиСоциални грижиЗдравни съветиАптекиЛеченияАнкети