Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство В Бургас гостува филмовият фестивал MENAR

В Бургас гостува филмовият фестивал MENAR

В Бургас гостува филмовият фестивал MENAR - изображение

Филмовият фестивал MENAR ще гостува в Бургас от 21 до 24 януари. На него ще бъдат представени кино продукции от Близкия Изток и Северна Африка, откъдето идва и абревиатурата на фестивала /Мiddle East & North Africa Region/.

Любителите на киното ще имат възможността да се насладят на седем пълнометражни филма, които са заснети през последните две години и са носители на престижни международни награди за филмово изкуство. Програмата на фестивала включва и късометражни филми. Кинолентите ще се прожектират в камерната зала на Държавен театър "Адриана Будевска" всеки ден от 18.00 и от 20.00 часа.

В рамките на фестивала ще се състои и фотографска изложба, озаглавена "Турция през нашите очи", която ще бъде експонирана във фоайето на втория етаж на театъра. Посетителите ще имат възможността да разгледат фотосите безплатно.

Основната цел на MENAR Film Festival е популяризирането на културата и традициите на район, който не е толкова познат, а също да помогне на зрителите във важната крачка към толерантността и вникване в различното.

Фестивалът MENAR се провежда в подкрепа на Кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата, със съдействието на Община Бургас и ДТ "Адриана Будевска". Организатори на събитието са Сдружение OHG и Позор. Негови партньори са Бургаската Фотографска Общност и културен гайд "Виж! Бургас".

Програма на фестивала:

21 януари

  • 17.30 часа: Официално откриване на MENAR Film Festival и изложбата "Турция през нашите очи"; "Роден дом" - Турция, 2011
  • 20.00 часа: "Андалусия, моя любов" - Мароко, 2012


22 януари

  • 18.00 часа: "Нар" - Турция, 2011
  • 20.00 часа: "Правете хумус, а не война" - Австралия, 2012


23 януари

  • 18.00 часа: "Стъклената менажерия" - Иран, 2011
  • 20.00 часа: "Шумът на Кайро" - Германия-Египет, 2012


24 януари

  • 18.00 часа: "Ориент" - Късометражна програма
  • 20.00 часа: "Джанапар" - Великобритания-Иран-Етиопия-Грузия-Судан-Турция-Армения-Джибути, 2012

Билети се продават на касата на ДТ "Адриана Будевска".

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниЛайфстайлСнимкиСоциални грижиРецептиСпорт и туризъмОрганизацииСпециалистиОбразованиеЗаведенияАнкетиЛюбопитноАптеки