Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Интригуващи цитати от Георги Господинов

Интригуващи цитати от Георги Господинов

Интригуващи цитати от Георги Господинов - изображение

Георги Господинов е може би най-популярният роден писател, с огромен читателски интерес не само в страната, но и в чужбина. За време, в което хората все по-малко отделят дори час за четене, неговите книги успяват да надскочат тенденциите на българската действителност и да предизвикват все по-силна екзалтация в общественото пространство с всяко следващо издание.

Превеждан на няколко езика и печелил десетки награди, Георги Господинов ще продължава да изненадва всеки път, когато отворите негова книга. Решите ли да четете "Любовно" стихотворение, ще видите твърде алтернативна и нестандартна интерпретация на любов, а когато се впуснете в негов роман, по-скоро ще се сблъскате със своеобразен "антироман".

Влезли веднъж в лабиринта от текстове и смисли, епохи и пространства, ще можете да излезете едва когато преминете през всички коридори на творчеството му (понякога дори по два пъти).

Ако все още не сте чели нищо от носителя на наградата Аполон Токсофорос за 2005 г., време е да го направите. А за да видите от какво сте се лишавали досега, може да прочетете следващите няколко внушителни цитата от творчеството му:

Есен

инкогнито

Тоалетна в музея

Нови теологии

Естествен роман

Физика на тъгата

вестник

Физика на тъгата

Физика на тъгата

 

 

Автор: Милена Минчева

Източници: 

Господинов, Г. Всичките наши тела (свръхкратки истрии). София, 2018

Господинов, Г. Физика на тъгата. София, 2017

slovo.bg

Снимки: lifebites.bg


Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноТестовеПсихология