Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 8 мистерии, които учените разгадаха – част 1

8 мистерии, които учените разгадаха – част 1

8 мистерии, които учените разгадаха – част 1 - изображение

Сигнали от Космоса, древни гигантски статуи, мистериозни йероглифи и НЛО – всички тези мистерии ни позволяват да си представим невъзможното - докато не научим всички отговори.

Ето и 8 големи загадки, които учените са успели да разкодират през последните години.

Йероглифите в гробницата на Сети I

египетски йероглифи

Мистерия: Египетските йероглифи, намерени в гробницата на Сети I от Абидос, изглеждат наистина странни. Те приличат на хеликоптер, дирижабъл и подводница. Това откритие предизвика интерес и множество дискусии сред археолозите. Някои от тях наистина вярваха, че йероглифите изобразяват древни хеликоптери, подводници и самолети.

Отговор: Историк заключва, че тези писмени знаци всъщност са имената на Сети I и на сина му Рамзес II. След смъртта името на наследника е издълбано върху това на баща му.

Гигантски статуи на Великденския остров

Гигантски статуи

Мистерия: За почти 300 години историци и археолози се опитват да разберат как хора от един остров, които нямат никакви инструменти, могат да изваят нещо на гигантски камъни, които тежат 82 тона, да ги преместят на няколко мили и да ги поставят вертикално.

Отговор: Моаи – гигантските каменни статуи с големи глави не са били създадени от магьосници. Те са издълбани в камък и са преместени от едната част на острова в другата. Видеоклип на National Geographic показва, че е много лесно да се премести 90-тонна статуя на няколко мили с помощта на инструменти и група хора. Монолитните човешки фигури са премествани, без да е необходимо да се използват големи кранове или други уреди.

Сигналът "Уау!" от Космоса

Сигнал от Космоса

Мистерия: През 1997 г. е получен странен сигнал от Космоса, открит от астронома Джери Ехман. Той използва радиотелескопа „Големите уши“ – детектор на радиосигнал, който в онзи момент е насочен към група звезди Chi Sagittarii в съзвездието Стрелец. Това е толкова неочаквано и уникално, че учените го наричат "Уау!" През цялото това време те се опитват да дешифрират сигнала, да разберат от коя галактика идва, но без успех. Ето защо много хора започнаха да мислят, че този сигнал е бил изпратен от извънземните.

Отговор: Проучването от 2017 г. попари всички тези надежди.
Тези комети, известни като 266P / Christensen и 335P / Gibbs, имат облаци от водороден газ милиони километри в диаметър около тях. Сигналът беше открит на 1420MHz, който е радиочестотният водород, който естествено излъчва. Екипът проверява, че кометите са били в околността по това време, и съобщава, че радиосигналите от 266 / P Кристенсен отговарят на тези от Уау сигнал. С други думи, сигналът е естествено явление, причинено от 2 комети.

Кой е Банкси?

Банкси

Мистерия: Банкси е псевдоним на английски уличен художник, политически активист и режисьор. Никой не знае истинската му самоличност.

Отговор: Учените от университета Куин Мери в Лондон използваха технологията на профилиране и ограничиха кръга от заподозрени. Чрез метода на географския профайлинг, чрез който са залавяни множество престъпници те разкриват истинското име на Банкси - Робин Гънингам. Но самият Робин не признава това, така че не можем да заключим, че това е истинската му самоличност.

Вижте втора част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитно