Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 10 невероятни събития, които се случват само веднъж - част 2

10 невероятни събития, които се случват само веднъж - част 2

10 невероятни събития, които се случват само веднъж - част 2 - изображение

В този свят има много мистериозни събития и хора. Вярвате или не, съществуват много необясними неща, които се случват само веднъж, но и до днес продължават да търсят своите отговори.

Едно от тях, например, е неистовият смях от 1962 г., когато повече от хиляда души започват да се смеят едновременно в продължение на 18 месеца.

Стъпките на Дявола в Девън

стъпки

Този инцидент се е случва през февруари 1855 г. в Девън. Странни отпечатъци с форма на копита се появяват в снега. Стъпки са открити дори на някои покриви и комини на околните къщи. Гражданите твърдят, че не са чували никакви шумове, включително стъпките по покривите.
Въпреки това, нито един опитен учен не можа да изследва този феномен, тъй като снегът разтопи отпечатъците. Местните хора веднага решават, че следите са оставени от двойните копита на Дявола.

Бележките на Рики Маккормик

Рики Макморик

Тялото на Рики Маккормик, 41-годишен американски мъж, е намерено на 30 юни 1999 г. на поле в Мисури. Полицаите предполагат, че той е убит, заради престъпното му му минало, но органите на реда са заинтригувани от бележките, открити в джоба на жертвата. Има нечетливи букви, за които се смята, че са един вид кодирано съобщение. Писанията не могат да бъдат разкодирани и до ден днешен, така че ФБР кани всички хора да опитат да открият какво означават буквите. Единственото условие е, че трябва да знаете много добре английски.

Тайният посетител на гроба на писателя Едгар Алън По

гробът на Едгар Алан По

Тайният посетител на Едгар Алън По е мистериозен човек, който посещава гроба му всяка година по рождения ден на писателя. Този човек обаче не просто посети седи там, а изпълнява цял ритуал. Рано сутринта на 19 януари ( рождения ден на писателя) на гробището се появява мистериозен странник в черно облекло с лице, покрито с шал и бастун. Непознатият вдига тост с коняк и оставя три червени рози и една бутилка бренди.

През 2010 г. чужденецът престава да се появява за първи път от 50 години. Има предположение, че традицията приключва на 200-ия рожден ден на писателя.

Мъжът зад желязната маска

Желязната маска

Мъжът зад желязната маска е мистериозен затворник, преместен от един затвор в друг, няколко пъти през 16-ти век. Причината, поради която тази история стана известна, е, защото писателят Волтер го описва в своя роман "Векът на Луи XIV". Има теория, че затворникът е брат на царя. Ето защо той трябваше да носи маска, която е изработена от кадифе, а не от желязо.

Вижте първа част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниЛюбопитноСпортСнимки