Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 17 луди исторически факти – част 1

17 луди исторически факти – част 1

17 луди исторически факти – част 1 - изображение

Съществуват толкова много странни исторически факти, за които дори не подозираме, че понякога реалността се оказва много по-вълнуваща от научната фантастика. Историите, които предстои да прочетете, превръщат нашия свят в едно много по-интересно и загадъчно място, поради което решихме да ги споделим с вас.

Айнщайн президент?

Айнщайн

На 17 ноември 1952 г. министър-председателят на Израел отправя официално предложение към Албърт Айнщайн. Да стане президент на новосъздадената държава. Физикът отхвърля примамливата оферта с оправданието, че не притежава нужните качества за работа с хора.

Родителите на фараона Тутанкамон са брат и сестра

Тутанкамон

Последните ДНК изследвания на мумифицираното тяло на фараона Тутанкамон потвърждават, че приживе е имал тежки здравословни проблеми като малария и заболяване на опорно-двигателния апарат. Причината за тях е фактът, че той е плод на кръвосмешение – родителите му били брат и сестра.

По време на Голямата депресия хората си правели дрехи от чували за брашно

Голямата депресия

През 30-те години на миналия век по време на Голямата депресия в САЩ, жените нямали голям избор, що се отнася до дрехите, нито пък възможност да си ги купят. Наложило се да измислят някакъв нов, по-изобретател и евтин начин да подновяват гардероба си – така те прибягнали до чувалите за брашно. От тях те правели дрехи за цялото си семейство и най-вече за децата. Когато производителите на чувалите научили за тази практика, те започнали да правят чувалите по-шарени, за да са по приятни за носене и естетически издържани. Върху някои чували дори имало инструкции как да се перат или как от торбата да се направи рокличка или кукла.

Най-голямата птица в света

Най-голямата птица в света

Фосилните останки на птицата Argentavis magnificens са открити в Аржентина през 1979 г. учените твърдят, че птицата е обитавала планетата ни преди 6 милиона години. Размахът на крилата й бил между 6 и 8 м, а на височина достигала 2 м. Впечатляващо, нали?

Най-странното SOS съобщение в историята

Мистерията с кораба SS Ourang Medan

През 1948 г. няколко кораба, преминаващи покрай Малайзия, прихванали едно и също странно съобщение за помощ. Американските кораби получили сигнала от холандски кораб SS Ourang Medan. Съобщението гласяло: "Всички офицери, включително капитана, са мъртви. Вероятно целият екипаж е мъртъв… Аз умирам."

Когато те се отправили на помощ на оцелелите, те открили, че такива няма. Всички членове на екипажа лежали мъртви, като замръзнали, а на лицата им бил изписан истински ужас. Ръцете им били протегнати напред, за да се защитят от онова, което ги било изплашило. Дори корабното куче изглеждало по същия начин. Най-зловещото нещо било, че никое от телата нямало каквито и да било наранявания.

Как са открити пръстовите отпечатъци?

Първите пръстови отпечатъци

Тези двама мъже са причината днес криминалистите да използват пръстови отпечатъци – т. нар. дактилоскопия. Афроамериканците носели едно и също име, излежавали присъда в един и същи затвор, а най-странното нещо било, че никога преди това не се били срещали. И не, те не били близнаци и между тях не съществува друга роднинска връзка. Въпреки това те били като две капки вода.

Професия "събуждач"

Професия събуждач

Преди да бъдат измислени алармите на часовниците, съществувала професия "събуждач" (на английски "knocker up"). Тези събуждачи чукали по прозорците на хората с пръчка или изстрелвали по тях грахови зрънца. Какъв невероятен начин за събуждане, нали?

Една болезнена азиатска традиция

Лотосови крака

В миналото китайските жени пристягали краката си по особено болезнен начин, за да не растат и да придобият форма, подобна на лотос. Поради тази причина те се наричат още "лотосови крака". Тази гротескна и болезнена деформация била стереотип за красота, но можела да доведе дори до смърт. Традицията се практикува от X до средата XX век, като днес са останали сравнително малко живи жени, които са нейни носители.

Огромни кристални пирамиди

Кристални пирамиди на морското дъно

На 1 800 км под водата с помощта на сонар учените са открили две гигантски пирамиди. Както изглежда те са направени от кристал и са по-големи от египетските пирамиди.

Към втора част > > >

източник: brightside.me

по статията работи: Величка Мартинова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияРецептиЛюбопитноПсихологияТестовеВидеоАлт. медицинаНаправления в медицинатаКомпании и организацииСпортЛичностиОткритияГеография