Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 10 невероятни събития, които се случват само веднъж - част 1

10 невероятни събития, които се случват само веднъж - част 1

10 невероятни събития, които се случват само веднъж - част 1 - изображение

В този свят има много мистериозни събития и хора. Вярвате или не, съществуват много необясними неща, които се случват само веднъж, но и до днес продължават да търсят своите отговори.

Едно от тях, например, е неистовият смях от 1962 г., когато повече от хиляда души започват да се смеят едновременно в продължение на 18 месеца.

Ниагарският водопад пресушен през 1969 г.

Ниагарски водопад

През 1969 г. правителствата на САЩ и Канада трябваше да предприемат стъпки за спиране на ерозията, която заплашваше да доведе до изчезването на част от Ниагарския водопад.

Това се оказа истиснско историческо предизвикателство – 3 дни работа на две 11-часови смени. В истинска атракция се превърна пресушеният водопад, който бе посетен от хиляди туристи.

Неистов смях в Танзания през 1962 година

Този случай не е единственият, който е записан в световната история, но е необясним и до ден днешен. Всичко започва на 30 януари 1962 г., когато три момичета, които учат в християнско училище, започват да се смеят, без да спрат. Поради тази причина 14 училища са затворени, повече от хиляда души са обхванати от тази "епидемия". Смехът не спира в продължение на 18 месеца. Някои учени смятат, че причината се дължи на твърде строгите правила, които учителите налагат. Този изблик на смях изглежда е бил някакъв протест сред децата. Но всичко това е в сферата на предположенията.

Езерото убиец Ниос, Камерун

езеро Ниос

Във водите на езерото Ниос се излива магма и въглероден диоксид, който се превръща в смъртоносна киселина. На 21 август 1968 г. газът в езерото предизвиква експлозия. Разнася се отровна мъгла в района, която се оказва смъртоносна. В резултат на това загиват над 1700 души, както и много животни и птици. Учените споделят, че причината за това най-вероятно е от огромните количества газ от дъното на езерото или от подводните вулкани. 

Вижте втора част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниЛюбопитноСпортСнимки