Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 8 мистерии, които учените разгадаха – част 2

8 мистерии, които учените разгадаха – част 2

8 мистерии, които учените разгадаха – част 2 - изображение

Сигнали от Космоса, древни гигантски статуи, мистериозни йероглифи и НЛО – всички тези мистерии ни позволяват да си представим невъзможното - докато не научим всички отговори.

Ето и 8 големи загадки, които учените са успели да разкодират през последните години.

Какво се е случило с маите?

маите

Мистерия: Маите са мезоамериканска цивилизация с развита писменост, изкуство, архитектура. Това е велик народ, който един ден като че ли изоставя градовете си. И никой не знае защо.

Отговор: Благодарение на научните изследвания, публикувани на уебсайта на Националната академия на науките на САЩ, учените смятат, че факторите са различни – суша, война, пренаселеност. Макар че голяма част от градовете са изчезнали, хората не са. Голяма част от техните потомци живеят в Гватемала, където маите са мнозинство.

Инцидента с НЛО край Розуел

инцидент с НЛО в Розуел

Мистерия: През 1947 г. в Розуел, САЩ, фермерът Бразел открива странни останки – метал на парчета, метални пръчки. След като няма правдоподобно обяснение от страна на правителството, започват да се носят слухове, че тези останки са части от разбила се извънземна летяща чиния.

Отговор: Бившият ядрен физик Стантън Фрийдман провежда собствено разследване по странния казус. Той се натъква на секретна програма от времето на Студената война. Тя включвала употребата на високо атмосферни балони, снабдени с микрофони, които следели тестовете на атомни бомби, извършени от Съветския съюз. Едно от съоръженията избухва, но години наред опитите да се прикрие толкова мащабна тайна военна информация, подклажда въображението на уфолозите по света.

Кръгове по полетата

кръгове по полетата

Мистерия: Кръговете на полетата са друга тайна, която хората смятат, че е свързана с извънземни. Откъде идват? Защо? Могат ли хората да създават такива сложни конструкции само за една нощ?
Отговор: Учените доказаха, че дори най-сложните геометрични форми могат да бъдат създадени с помощта на инструменти като въже, стълби и дървени дъски. Изданието Telegraph дори публикува ръководство за това как да се направи подобен кръг.

Какво се случи с Анастасия Романова?

Анастасия Романова

Сигурни сме, че повечето от вас са гледали анимацията на Дисни от 1997 г. за принцеса Анастасия. В анимацията тя оцелява след разстрела на семейството си, живее в сиропиталище и накрая се събира отново с баба си. За съжаление, в действителност, историята е много по-сурова.

В резултат на бунта в Русия през 1918 г. цялото семейство Романови е екзекутирано. След множество генетични изследвания и археологически разкопки, които доказват същите факти все пак остава съмнението, че Анастасия оцелява. Според свидетели тя е избягала от замъка, въпреки че е била тежко ранена. Имаше дори слухове, че един лекар се е грижил за нея, но няма солидно доказателство. Няколко жени твърдят, че са спасилата се по чудо княгиня, но бързо за уличени в лъжа. Най-вероятно тази мистерия винаги ще остане нерешена.

Вижте първа част ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me 

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитно