Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Най-големите конспирации в историята – част 1

Най-големите конспирации в историята – част 1

Най-големите конспирации в историята – част 1 - изображение

Химическите самолетни линии или още кемтрейлс

Кемтрейлс

Според конспиративната теория за химическите самолетни линии, следите в небето, които сте наблюдавали още като дете, се състоят не само от кондензирали ледени кристали водна пара, а съдържат и химически и биологични агенти, които умишлено се разпръскват в огромни количества над населението на Земята. Според хората, които са привърженици на тази теория, тези химически следи в небето са част от много по-мащабен сценарий, наречен "Нов световен ред". Той се дирижира от задкулисни правителствени агенти. Разбира се съществуването на подобен план се отрича от всички учени, агенции и правителства.

Глобалното затопляне е измама

Глобално затопляне

Според някои хора причиненото от човека глобално затопляне е конспирация, чиято основна цел е да обоснове повишаването на данъците в световен мащаб и управлението на по-авторитарните правителства, както и да контролира начина на живот на хората. Скептиците, привърженици на тази теория, цитират като доказателство спада на температурата пред 2008 г. и уравновесяването на стойностите й като цяло от 1998 г. насам. Но както знаем, според изследванията, средната годишна температура се покачва с всяка изминала година, което е причина за зачестилите природни бедствия, топенето на ледниците и покачването на морксото равнище.

Вирусът СПИН е създаден в лабораторни условия

Вирусът СПИН

Въз основа на теориите на д-р Уилям Кембъл Дъглас, много хора по света вярват, че вирусът HIV е създаден чрез генно инженерство от Световната здравна организация през 1974 г. Д-р Дъглас твърди, че той е резултат от хладнокръвния опит за създаване на вирус убиец, който по-късно е успешно изпробван над населението на Африка. Други твърдят, че HIV е създаден от ЦРУ или КГБ с цел да се намали нарастващото с главоломни темпове население на света. Същата конспиративна теория се разпространява и за вируса ебола.

HAARP – Програмата за високочестотни активни изследвания на полярното сияние

HAARP

На повече от 320 км източно от главния град на щата Аляска, Анкъридж, се намира системата HAARP, управлявана от Пентагона. Официално целта на тази програма е грандиозен експеримент за нагряване на йоносферата с радиовълни. Но привържениците на "Досиетата Х" и конспирациите вярват, че проектът всъщност е мощно оръжие, което може да прихваща самолети и ракети, повдигайки част от атмосферата, което от своя страна може да предизвика земетресения или дори изменения в климата.

Пластмасови ковчези и концентрационни лагери

Пластмасови ковчези

Близо до Атланта, Джорджия, до един главен път, са складирани приблизително 500 000 пластмасови ковчега. Те са подредени внимателно и според информацията са собственост на FEMA (Федералната агенция за справяне с извънредни ситуации). Според конспиративната теория FEMA е създала няколко концентрационни лагери на територията на САЩ, като част от подготовката на плана за въвеждане на военно положение и убийството на милиони американци. Привържениците на тази теза вярват, че финансовата криза ще се използва като оправдание за военен преврат и смяна на режима.

Ядрен опит е причината за вълната цунами в Индийския океан през 2004 г.

Цунамито в Индийския океан от 2004 г.

Популярна конспиративна теория в мюсюлманския свят е, че опустошителното цунами, което помете бреговете на Индийския океан, е причинено от индийски ядрен експеримент, в който участвали американски и израелски експерти. Няколко вестника в Египет и Близкия изток отразиха, че в разгорещената ядрена надпревара с Пакистан, Индия се е сдобила със сложна ядрена технология от САЩ и Израел, които демонстрирали "готовност за сътрудничество в индийските експерименти за унищожаването на човечеството". Според статиите опитите започнали в гъсто населените мюсюлмански райони в Югоизточна Азия, където се появи и смъртоносната вълна цунами.

Флуоридът във водата и пастата за зъби е смъртоносен

Паста за зъби

Флуиридът години наред се добавя към водата и пастите за зъби, защото се смята, че заздравява зъбния емайл и костите. Въпреки това съществуват доказателства, че флуоридът е опасно за човешкото здраве вещество, но употребата му продължава. Като потенциални "поръчители" на това деяние се смятат фармацевтичните компании, които ежедневно се облагодетелстват от хората, страдащи от множество заболявания. Друг мотив е теорията, че флуоридът забавя умствената дейност – т.е. правителствата по света се опитват да направят хората глупави и лесни за управляване.

Филаделфийският експеримент

Филаделфийският

Експериментът получава голяма популярност заради едноименния роман на Чарлз Берлиц. Според конспиративната теория през октомври 1943 г. във военноморската корабостроителница във Филаделфия е извършен експеримент, при който флотският разрушител "Елдридж" става невидим. Други източници твърдят, че учените, които дирижирали експеримента, допуснали грешка, която телепортирала през времето и пространството кораба и той се появил в открито морето. Няколко моряка пострадали сериозно, като някои от тях се сраснали с корпуса на разрушителя. Разбира се Американският флот отрича съществуването на подобен експеримент.

Трагедията в Пърл Харбър е могла да бъде избегната

Пърл Харбър

Според привържениците на конспиративните теории президентът Франклин Рузвелт не само провокирал японската атака срещу американската военна база в Хаваи през декември 1941 г., но и знаел предварително за готвеното нападение и въпреки това не предупредил флотските командири. Той се нуждаел от тази атака, за да провокира Хитлер да обяви война на САЩ, тъй като американската общественост и Конгреса били твърдо против участието на САЩ във войната в Европа. Според теорията САЩ получили предупреждение от правителствата на Великобритания, Холандия, Австралия, Перу, Корея и дори Съветския съюз, че японците се готвят да нападнат Пърл Харбър. Нещо повече – самите американци успели да прихванат и разбият кода на японските съобщения и знаели какво ги очаква.

Към втора част > > >

източник: telegraph.co

снимки: telegraph.co; sciencenewsforstudents.org; freysmiles.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияСнимкиЛюбопитно