Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Японска компания приема котки, за да понижи стреса на работното място

Японска компания приема котки, за да понижи стреса на работното място

Японска компания приема котки, за да понижи стреса на работното място - изображение

Представете си, че всеки ден вземате домашния си любимец на работа. Би било хубаво, но най-вероятно подобни своеволия са забранени във вашата фирма. Е, служителите на една японска компания нямат този проблем. Не само, че им е позволено да вземат своите домашни любимци в офиса всеки ден, но някои от тези сладки животни живеят там. А това, което те могат да направят за страна, пълна с работохолици, си струва да бъде разказано.

Разберете как животните и хората си помагат взаимно.

Офисите в Ferray Corporation в Токио, приличат на всяко друго модерно работно място, с изключение на едно: те са обитавани от котки.

Мениджърите в компанията са загрижени за високите нива на стрес на служителите си. Те са убедени, че присъствието на животни може да помогне за намаляване на безпокойството, но заради малките апартаменти в Токио много от сградите на техните служители забраняват присъствието на домашни любимци.

Така че на тях им хрумва следната идея : Плащат на работниците си да осиновяват или спасят котки. Котетата живеят в офиса, като улесняват служителите да влязат в контакт с тях, както и да получат грижа и внимание.

 

Идеята моментално привлича вниманието на служителите. Много от тях се включват в проекта и получават 5 000 йени (около 45 долара) за всяка котка, която те приемат или спасяват. Някои от тях дори осиновяват по две или три четириноги.

Решението се оказва успешно. Тъй като тези котки допринасят за доброто настроение на служителите, мениджърите съобщават, че производителността на труд се е увеличила, нивата на стрес са понижени, а комуникацията в офиса се е подобрила.

 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

???????? ?????? #cats #garfield #pets #lovepets #lovecats#catscafe

Публикация, споделена от Junjunmuse (@junjunmuse) наНое 13, 2018 в 11:43 PST

Сигурно ви изглежда, че служителите получават най-добрата част от сделката – но не. Котките се оказват истинските победители - живеят в безопасност, истински комфорт и далеч от улицата. Но най-хубавото от всичко е, че към днешна дата те имат дом и семейство.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиИсторияНовиниЛюбопитноСпортДиетиАлт. медицинаРецептиПсихологияАнкети