Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 20 трогателни истории, които ще променят представите ви за животните – част 1

20 трогателни истории, които ще променят представите ви за животните – част 1

20 трогателни истории, които ще променят представите ви за животните – част 1 - изображение

Повечето хора смятат, че животните не могат да изпитват дълбоки чувства, но те всъщност са способни да изпитат разнообразие от емоции, които уж са присъщи само за хората: приятелство, привързаност, грижа.

Вижте няколко доказателства, че животните са не по-малко чувствителни и много "по-човечни" от хората.

#1

Слонове

Слоновете Джени и Шърли били отведени в цирка по едно и също време: Джени била още бебе, а Шърли вече била на 20 години. Малко по-късно пътищата им се разделили, но 25 години след това те отново се срещнали в убежище за слонове. "Поведението на Джени веднага се промени," споделят работниците. "Тя се опитваше да достигне яслата на Шърли с хобот и беше много разтревожена. Тогава Шърли започнала да реве с пълно гърло. Никога не сме преживявали нищо, което да се сравнява с тази дълбока емоция."

#2

Горила и куче

Когато орангутанът Сурия бил малък, той изгубил родителите си. В последствие той изгубил и желанието си за живот, не искал да яде и не откликвал на грижите на хората. Тогава в приюта, където се намирал Сурия, се появило едно куче, с което той веднага станал най-добър приятел. Оттогава насетне двамата са неразделни.

#3

Белуга и гмуркач

Белугата Мила спасила Янг Юн от удавяне. По време на състезание за гмуркачи краката му се схванали и Мила го изтласкала на повърхността с нос.

#4

Жена с папагал

Преди да умре, любимият папагал на Ирене Пеперберг казал: "Бъди добра. Обичам те."

#5

Куче в църква

Томи редовно посещавал църквата със своя собственик. Но, след като той починал, кучето продължило да ходи на службите само. Запомнете, че вашето куче е само част от вашия свят, но вие сте целия свят за вашето куче.

#6

Крави

През 2011 г. учените доказали, че кравите знаят какво е приятелство и изпитват дълбока тъга, когато бъдат разделени с близките си приятели.

#7

Хора с лъв

През 1969 г. двама братя от Лондон отгледали лъвчето Крисчън. Но след като то пораснало, те решили да го върнат в естествената му среда. Година по-късно братята го посетили, но били предупредени да внимават, защото Крисчън е подивял, вече имал собствен прайд и вероятно няма да ги познае. Е, грешали – Крисчън се затичал и започнал да ги прегръща и целува.

#8

Слонове

Когато природозащитникът Лорънс Антъни починал, тези южноафрикански слонове се събрали и 12 часа ходили, за да стигнат до дома му. Антъни ги бил спасил от бракониери, които искали да ги убият.

#9

Лабрадор и хипопотам

Лабрадорът Лиша кърмила повече от 30 животни от различни видове, които загубили своите майки. След това тя продължила да отглежда тези бебета, учейки ги как да оцеляват.

#10

Орангутан

Горилата Коко гледала по телевизията филма "Чай с Мусолини" и затворила очите си по време на тъжна сцена на сбогуване, за да не я гледа.

Към втора част > > >

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияЛюбопитноЗдравни съветиСпортНовиниТестовеАлт. медицинаЛеченияИсторияЗаведения