Начало Лайфстайл Интимно Мислите да спите с човека, по когото си падате? Първо прочетете това

Мислите да спите с човека, по когото си падате? Първо прочетете това

Мислите да спите с човека, по когото си падате? Първо прочетете това - изображение

Как можем да разберем дали е дошъл правилният момент, в който да спим с партньора си? А какво правим, ако вече сме били интимни с някого, а той се е отдръпнал от нас? Ето как можем да се уверим, че поставяме на първо място себе си в такива ситуации.

Случвали ли ви се е да бъдете интимни с някого, а след това той рязко да се отдръпне и дори да изчезне?

Имаме за вас няколко съвета, които да ви помогнат да се почувствате добре за решенията, които сте взели относно интимността - и които да ви помогнат да се предпазите от ненужната болка, която идва, след като не сте получили връзката, която заслужавате.

Какво да не правим

Отговорете искрено пред себе си дали някога сте правили някои от тези неща:

1. Никога не сте говорили нищо за това какво означава да се отдадете на някого, защото си мислите, че и той се чувства като вас. Приемали сте, че и той иска връзка, само защото иска да спи с вас.

2. Не сте казвали нищо за чувствата си относно тази връзка, защото сте смятали, че ще прозвучи "странно" или ще накарате партньора си да се почувства неловко.

3. Не сте знаели как точно да се чувствате и какво ще означава интимността с този човек.

Ако се чувствате зле, заради това, че сте били интимни с някой, който не е искал повече да се среща с вас или не е бил готов за връзка, шансът да сте чувствали някое от горепосочените неща, е доста голям.

Много от нас са "хванати" в настоящия момент и лягат с някого, с когото нямат връзка, мислейки, че са ОК с това или дори, че това ще помогне за осъществяване на връзката, която искат.

Тогава истинските ни чувства се промъкват и ни завладяват. Започваме да се чувстваме зле, след като осъзнаем, че човекът, на когото сме се отдали, не е на същата емоционална вълна.

Запитайте се:

Кой превърна този човек в съдник на вашето достойнство?

Никой не може да ви оцени истински - никой друг не може нито да ви даде нещо, нито да ви го отнеме. Да се надяваме някой да се превърне в човека, който искаме да бъде, ако му дадем онова, което желае от нас, не е най-правилната стратегия.

Спрете да вземате решения, основаващи се на това каква МОЖЕ да бъде връзката ви с този човек и отворете очите си. Толкова сте погълнати от нечия друга перспектива, действия, чувства и желания (или липсата на такива), че спирате да мислите за това, което искате.

Искали ли сте този човек истински някога?

Нека познаем - човекът, с когото наистина искате, не е човекът, който ви кара да полудявате или който ви отблъсква, когато му споделите чувствата си, след като сте били интимни.

Тогава защо хабите енергията си в опити да убедите някого да ви даде одобрението си. Точно така - няма нужда да го правите. Има по-добри начини.

Бъдете наясно какво означава сексът за вас (и за другия човек), преди да спите заедно

Само защото един мъж иска да прави секс с дадена жена, не означава, че той иска да бъде с нея или иска да има връзка с нея.

Човек няма да види стойността ви, само защото сте преспали с него. Истината е, че не физическата ви красота кара човек да се влюби във вас. Разбира се, че би било хубаво, ако всеки има същия подход към вас или изпитва същите чувства, след като преспите.

Накратко - не можем да контролираме или манипулираме някой да почувства същото, което и ние чувстваме. Ето защо е толкова важно да знаем как самите ние се чувстваме относно секса, преди да спим с някой (и каква връзка имаме да имаме).

Приложете това правило следващия път, когато се колебаете дали да сте интимни с някого или не:

"Ще спя с този човек, защото се чувствам сигурна/сигурен, че ме цени и ме харесва заради чудесната личност, която съм."

 

Тръпката от преследването

 Друго нещо, което трябва да знаете е, че много хора (особено мъжете) притежават нещо като "ген за преследване".

Те искат да бъдат предизвикани от идеята за среща, от привличането и преследването на жената. И след това, да я спечелят като "награда". Те се чувстват много по-силни, след като го направят.

"Преследвачите" се чувстват по един от двата начина:
1. Кратко задоволство (секс).
2. Насочват се към връзка, любов и психическа интимност.

Ето я и най-интересната част: Вие имате право да избирате

Ако сте изгубили контрол над емоциите си, търсите одобрение или се опитвате да "размените" секс за любов, то тогава постигате обратното.

Преследвачът губи чувството на вълнение и на предизвикателство. Той признава, че вие вече имате емоционален контрол над него, което автоматично унищожава неговото желание за "лидерство".

Какво е "лидерството"? Привличането. Преследвачите искат да усещат, че са привлечени. То е и причината за самото преследване. Те не искат някой да ги убеждава какво да чувстват и да им внася чувство за любов. Нещата не се получават така.

Вместо това, те искат да усещат желанието си независимо. Те трябва да са емоционални шофьори. Сами да управляват пътя на емоциите. Искат да са неоспорими. Обичат тръпката от преследването.

Ако не им позволите да се чувстват така, те могат да прекратят връзката, преди още да е започнала.

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлПсихологияСнимкиЗдравни съветиНовиниСпортСоциални грижиАлтернативна медицинаТестовеИсторияБотаникаИнтервютаАнкетиФизиологияОрганизацииНаправления в медицинатаЗдравни проблемиСпециалистиХранене при...РецептиЛечения