Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 20 трогателни истории, които ще променят представите ви за животните – част 2

20 трогателни истории, които ще променят представите ви за животните – част 2

20 трогателни истории, които ще променят представите ви за животните – част 2 - изображение

Повечето хора смятат, че животните не могат да изпитват дълбоки чувства, но те всъщност са способни да изпитат разнообразие от емоции, които уж са присъщи само за хората: приятелство, привързаност, грижа.

Вижте няколко доказателства, че животните са не по-малко чувствителни и много "по-човечни" от хората.

#11

Деца

Тези деца си играели с кученцето Джордж, порода Джак Ръсел териер, когато няколко питбула ги нападнали. Джордж се опитал да защити децата и се хвърлил срещи питбулите, но бил сериозно ранен. Той спасил пет деца и посмъртно получил медал за храброст.

#12

Хора с кучета водачи

Две кучета водачи – Солти и Росел, извели своите собственици от Световния търговски център по време на атаките на 11 септември 2001 г.

#13

Две кучета

Когато собствениците на слепия шпаньол Ели я завели у дома си, те дори не подозирали, че другото им куче Лео ще се превърне в куче водач на Ели. Но той започнал да й помага по време на разходки, показвал й пътя и я защитавал от други кучета.   

#14

Риба с мида

През 2011 г. един гмуркач направил тази снимка в Големия бариерен риф. Рибата разбила тази мида в един камък, за да се добере до съдържанието й. Способността да се използват оръдия на труда е знак за развита интелигентност. Много животни са се научили да използват прости оръдия, но това е рядко срещано сред рибите. Доскоро не съществуваше документирано доказателство за това.

#15

Жена със снимка на куче

Патриша Адшед смятала да изпие чаша чай, когато група обирджии с ножове нахлули в къщата й. Един от тях заплашил жената, но кучето й Ой захапало ръката на нападателя, с което спасило собственичката си, но било ранено тежко в главата. „Ако не го беше нападнала, щях да съм мъртва,“ казва Патриша. Кучето получило медал за смелост.

#16

Куче на пътя

Това куче в Аляска изскочило на пътя, за да привлече вниманието на полицията. То бягало няколко километра, показвайки им пътя, и накрая завел патрулната кола до горящата къща на своя собственик.

#17

Бухал и гъска

Бухалът Гандалф снасял яйца всяка година и чакал поколение, но пиленцата никога не се излюпвали. Веднъж му подхвърлили яйце, от което се излюпило гъсоче. Тя започнала да се грижи за него, въпреки че бухалите обикновено убиват пиленцата си, които се различават от тях по външен вид и миризма.

#18

Шимпанзета

В спасителния център за шимпанзета в Камерун, шимпанзето Дороти починало от сърдечен удар. По време на погребението й се случило нещо невероятно: нейните приятели се събрали и прегърнали, все едно се сбогуват с нея.

#19

Делфин и тюлен

Делфинът Джет и тюленът Мири от Австралия са истински приятели още от деца, за тях няма нищо по-хубаво от съвместните игри. В дивата природа те вероятно щяха да се съревновават за храната си.

#20

Орангутан и тигърчета

Орангутанът Ханама е щастлив баща. Той осиновил няколко лъвчета и тигърчета и се грижил за тях, докато те са научили да го правят сами.

#21

Котка и дете

Котката Тара смело и героично спасила бебето Джеръми, когато едно лошо куче го нападнало.

Към първа част > > >

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлТестовеЛюбопитноЗдравни съветиПсихологияНовиниСпортАлт. медицинаЛеченияИсторияЗаведения