Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 13 необикновени места на Земята – част 2

13 необикновени места на Земята – част 2

13 необикновени места на Земята – част 2 - изображение

Призрачният град Сентралия, САЩ

призрачният град

Построен върху въгледобивна мина, градът процъфтява до 1962 г., когато се случва инцидент, който завинаги го преобразява. Пожарникари изгарят боклука в сметище, което се намира в изоставена въгледобивна мина. Пламъците се разпростират и става пожар. Местните са евакуирани. Към днешна дата града обитават около 7 души.

Изоставената военна болница в Беелиц, Германия

болница

Историята на това място може лесно да съперничи с най-страшните филми на ужасите. Тя е разположена в гора, а нейната цел е била да приема пациенти, които са болни от туберкулоза. След като започва Първата световна война , санаториумът става военна болница. Най-известният и пациент е самият Адолф Хитлер.

Костница в Седлец, Чешка република

костница

„Църквата на всички светии“ се намира в гробището на чешкия град Кутна хора. Той е известен с интериора си, който е декориран с човешки кости. Гробището е било малко, за да побере всички мъртъвци и затова през 1400 г. е построен параклис с крипта за съхраняване на човешки останки. След години костите и черепите са почистват, избелват и вече са изложени на показ.

Магическата гора , Финландия

магическата гора

Вейо Роккьоне е популярен финландски художник, който е срамежлив и не показва своите торби. Вместо това ги оставя в задния двор на къщата си. Тези странни скулптури се смятат за автопортрети.

Вижте първата част на статията ТУК

източник: brightside.me

снимки: dailymail.co.uk; telegraph.co.uk; cultofweird.com; bbc.com; unusualplaces.org

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноНовиниНормативни актове